Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Szuperment keres az Antiferro

2007.06.07. 11:44
Jelen formájában felfüggeszti a tevékenységét az Antiferro, közölte honlapján az Il Ferro ügy károsultjainak érdekképviseletére létrehozott szervezet. Most arra várnak, hogy jelentkezzen valaki, aki az arcát adja az "ügyhöz". Ha június 10-ig senki nem vállalja, a szervezet feloszlik.

Bár néhány napja még aktívnak tűnt az Il Ferró-sok károsultjait védeni hivatott Antiferro – akkor arról adtunk hírt, hogy vérdíjat tűznének ki az autósoknak százmilliókkal tartozó cég jelenlegi és volt tulajdonosaira –, a szervezet honlapján most már az olvasható: mivel "az alapító tagok és a honlap szerkesztője sem kívánja arcát és a vele járó nyilvánosságot vállalni", a szervezet "érdemleges" képviseletét nem tudják ellátni, ezt az Antiferrót "jelen formájában" felfüggesztik.

Az Antiferro egyelőre még nem szűnik meg: a közlemény szerint keresik azt az embert, aki tovább tudná vinni az Antiferro eszméjét, "kellőképpen magáénak érzi az ügyet", és attól sem fél, hogy az arca megjelenjen a sajtóban. Szerintük tíz emberből kilenc visszalépne, ha szembesülne az esetleges következményekkel, ők azonban keresik azt az egyet, aki nem, ráadásul el tudná látni a honlap szerkesztését, a bejövő tapasztalatokat megosztaná a "megfelelő tagokkal", az események tükrében felveszi a kapcsolatot rendőrséggel, ügyvéddel, és mindezek mellett még "képes egy emberként harcolni a több ezer károsult érdekében".

Ha vannak jelentős szabadidővel rendelkező, jogi és programozói ismeretekkel rendelkező Il Ferró-sok, akik tennének a közért és kiállnának a nyilvánosság elé, azoknak a jelentkezését az antiferro@index.hu e-mail címre várják. Nemcsak jelentkezni kell, elvárják azt is, hogy a kandidálók néhány sort írjanak magukról, és arról, miért ők lennének a megfelelő személy.

A szervezet azt ígéri, a nyertes pályázó nevét közzéteszik a honlapon. Sok idő nincs a hezitálásra: ha június 10-ig nem érkezik elfogadható jelentkezés, az Antiferro megszűnik, az eddig a beérkezett adatokat – ebből egyébként nincs sok, az Antiferro szerint a károsultak 1 százaléka jelentkezett náluk – törölni fogják a nyilvántartásból "az esetleges visszaélések elkerülése végett".