Sokkal többen adóznak online nyomtatványon

2002.03.05. 09:36
Idén hétszer annyian vallották be az internetről letöltött nyomtatványon személyi jövedelemadójukat, mint tavaly - nyilatkozta az APEH elnökhelyettese a Magyar Hírlapnak. A tavalyi mindössze 2 százalék után lehetséges, hogy az adózóknak most akár az ötöde is elektronikus kérdőíveket tölt ki a papírok helyett.
Legalább 25-30 százalékkal csökkentette a nyomtatványboltok forgalmát, hogy az emberek kezdenek áttérni az internetes ügyintézésre - írja a napilap.

Vadul klikkelnek

Eddig közel félmillió szja-bevallás futott be az adóhivatalhoz, ezek 20 százalékát az APEH honlapjáról letöltött kérdőívekkel készítették el. Tavaly a beérkezett 2,4 millió bevallásnak csupán 2 százaléka volt ilyen - nyilatkozta Varga Árpád, az APEH elnökhelyettese.

Kevés hiba

Bár a nyomtatvány éppen olyan bonyolult, mint a tavalyi, idén sokkal többen töltötték ki helyesen. Ez annak köszönhető, hogy az adóhivatal programja nem engedi a számszakilag pontatlan kitöltést. A régi hibák nagy része ugyanis egyszerű számolási hibából adódott.

A papír űrlapok uralma mindezek ellenére egyelőre töretlen: míg Németországban 30-35 féle ingyenes papír nyomtatvány létezik, Magyarországon 2000-2500 fajta van forgalonban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás