Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Megvannak a jövő évi APEH-célpontok

2003.11.21. 12:16
Kapcsolódó cikkek (1)
A Cégvezetők Klubja rendezvényén Király Pál, az APEH vezetője beszámolt arról, hogy jövőre milyen vállalkozásokat és milyen területet ellenőriznek kiemelten.
A teherfuvarozók és a ruházati kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számíthatnak szigorú ellenőrzésre, közölte a Napi Online. Emellett figyelik, hogy az eva-alanyok számlái mögött valódi teljesítmény áll-e, és kiemelt területetek a beruházási adó kedvezmények, valamint az EU-n belüli beszerzés és értékesítés.

Veszélyben az idei jutalom

Korántsem biztos, hogy az APEH és a VPOP dolgozói - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - hozzájutnak szokásos éves jutalmukhoz, mert a feltételül szabott bevételi tervek túl magasak. A költségvetés alapján elvileg már november végén jelenthetnék az előirányzatok teljesítését a felettes Pénzügyminisztériumnak, ám az APEH esetében az szja-, míg a VPOP-nál a vámbevételek alakulása nem kecsegtet túl sok jóval.

A munkaadói járulékokkal együtt az APEH 8,9628 milliárd, az ORFK kötelékeibe tartozó adónyomozói csapat 277,2 millió, a VPOP pedig 3,835 milliárd forint jutalomra lenne jogosult idén. November sohasem számított erős hónapnak az adóbevételek szempontjából, márpedig ahhoz, hogy teljesüljenek a feltételek, 242,4 milliárd forintot kellene beszednie ebben a hónapban az adóhivatalnak - ehhez képest január és október között átlagosan havi 230 milliárd forint folyt be az adóhivatalhoz az áfából és az szja-ból.