Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Új elnöke van az APEH-nak

2005.03.01. 12:57
A pénzügyminiszter március 1-jei hatállyal kinevezte Szikora Jánost az APEH elnökének. Draskovics Tibor eredményesebb adózást vár Szikora Jánostól.
Március elsejei hatállyal kinevezték Szikora Jánost az APEH elnökévé. Draskovics Tibor javasolta a miniszterelnöknek Király László György, az APEH távozó elnökének jelölését a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének felügyeleti tanácsába május 1-jei hatállyal.

"Határozottabb, eredményesebb adóztatást várok Szikora Jánostól annak érdekében, hogy senkinek se kelljen mások hanyagsága, vagy tisztességtelen magatartása miatt a szükségesnél több terhet viselnie" - mondta Draskovics Tibor.

Hatásosabban, gyorsabban

A pénzügyminiszter szerint az APEH-nak gyorsabban és hatásosabban kell reagálnia a gazdasági folyamatokra. Megkezdődött az adóreform, s a készülő javaslatoknak nagyrészt azokra a tapasztalatokra kell építeniük, amelyek az APEH-nál halmozódtak fel. A pénzügyminiszter hozzátette azt is, az APEH vezetésétől várja az ország, hogy élharcosai legyenek az adóztatás egyszerűbbé, adminisztrációmentesebbé tételének.

Egy korszerű adóigazgatást kívántunk megteremteni, s a célt el is érte a szervezet - ezzel búcsúzott Király László György. A távozó elnök elmondta: be kellett látnia, hogy most nem a nagy struktúrák építésének ideje jött el, hanem egy gyorsabban, operatívabban működő adóhivatalé.

"Az APEH az egyik legjobban működő közigazgatási szervezet, ahol a jövőben sincs ok gyökeres változtatásokra" - fogalmazott Szikora János. Az új elnök hozzátette: át kell gondolni a Pénzügyminisztériumból érkező kritikai véleményeket annak érdekében, hogy az APEH működése még hatékonyabb legyen. Szikora János jelezte, "szeretnék szürke maradni, hogy az adóhivatal belső működtetésére koncentrálhassak".