Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Szász Endre-műveket is árverez az APEH

2008.04.02. 07:18
A jelek szerint jó döntés volt, hogy az APEH januártól bevezette az elektronikus árverést. Közel ezer felhasználó van már és már a határon túlról is érkezett regisztráció.

Félmillió forintos becsértékkel két, Szász Endre által készített tűzzománcot is árverésre bocsátott az APEH. A két autóval induló elektronikus árverési rendszer portfóliója egyre szélesebb: a Szász Endre-művek mellett több műtárgy, így kínai vázák, porcelánok és bútorok is árverésre kerültek, de például egy antik óra is keresi új gazdáját. Természetesen a kalapács alá kerülő tárgyak között még mindig a gépkocsik és az ipari járművek a legnépszerűbbek. Jelenleg tíz műtárgy és festmény közül lehet választani, közülük a legalacsonyabb becsértéket, ötvenezer forintot egy gobelin képviseli, míg a legmagasabbat a Szász Endre készítette két tűzzománc.

Az elektronikus árverések esetében a vételár átlagban a becsérték hetven százaléka, ami a korábbi átlagos 25 százalékhoz képest egyértelmű sikert jelent. Az e-árverés rendszerében jelenleg 959 felhasználó, 68 társaság képviselője 346 településről regisztrált, sőt már határon túlról is érkezett regisztráció.

A végrehajtásokból február végéig 48,7 milliárd forint folyt be, ami 20,6 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. A területi igazgatóságok 92,8 ezer inkasszót bocsátottak ki 298,7 milliárd forintnyi tartozásra. A lefoglalt vagyon értéke 18,4 milliárd forint.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!