Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szász Endre-műveket is árverez az APEH

2008.04.02. 07:18
A jelek szerint jó döntés volt, hogy az APEH januártól bevezette az elektronikus árverést. Közel ezer felhasználó van már és már a határon túlról is érkezett regisztráció.

Félmillió forintos becsértékkel két, Szász Endre által készített tűzzománcot is árverésre bocsátott az APEH. A két autóval induló elektronikus árverési rendszer portfóliója egyre szélesebb: a Szász Endre-művek mellett több műtárgy, így kínai vázák, porcelánok és bútorok is árverésre kerültek, de például egy antik óra is keresi új gazdáját. Természetesen a kalapács alá kerülő tárgyak között még mindig a gépkocsik és az ipari járművek a legnépszerűbbek. Jelenleg tíz műtárgy és festmény közül lehet választani, közülük a legalacsonyabb becsértéket, ötvenezer forintot egy gobelin képviseli, míg a legmagasabbat a Szász Endre készítette két tűzzománc.

Az elektronikus árverések esetében a vételár átlagban a becsérték hetven százaléka, ami a korábbi átlagos 25 százalékhoz képest egyértelmű sikert jelent. Az e-árverés rendszerében jelenleg 959 felhasználó, 68 társaság képviselője 346 településről regisztrált, sőt már határon túlról is érkezett regisztráció.

A végrehajtásokból február végéig 48,7 milliárd forint folyt be, ami 20,6 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. A területi igazgatóságok 92,8 ezer inkasszót bocsátottak ki 298,7 milliárd forintnyi tartozásra. A lefoglalt vagyon értéke 18,4 milliárd forint.