Benedek
-5 °C
5 °C

Kika-konkurens török bútoróriás érkezik

2006.04.25. 09:42
Új szereplővel bővül a magyar lakásfelszerelési piac. Az albertfalvi Savoya Parkban 7300 négyzetméteren épül az Asko áruháza. A török befektetői csoportnak jelenleg 8 áruháza van Csehországban, egy Szlovákiában.

Az Asko termékkínálatát tekintve hasonlít a Kikára, de igyekszik alacsonyabb árszintet tartani. A cég már megalapította magyar leányát, az áruházi ingatlant pedig a Savoya Park tulajdonosától, a GRC Hungáriától bérli majd. Elemzők szerint nem kevés a kockázat a dél-budai lakásfelszerelési áruház megnyitásában, ugyanis néhány kilométerre működik a leendő Askótól a Kika gigantikus áruháza, és vele szemben az Ikea is ott van. Nem messze a két konkurenstől a MaxCity található, amely nagy alapterületen több bútorkereskedelmi vállalkozásnak kínál helyet. Az Asko közvetlenül az OBI mellé épül.

A jelenlegi fázisban a Savoya Park még egy 900 négyzetméteres Office Depot-val bővül. A második fázisra háromezer négyzetméter beépíthető terület marad, amelyben ugyancsak kereskedelmi egységek kapnak helyet, ám a bérletről folyó tárgyalásokról a GRC egyelőre nem kívánt részleteket elárulni. A kereskedelmi park fejlesztéséből még hátravan egy irodaház építése, amelyre a fővárosi piac telítettsége miatt a GRC jelenleg befektetőket keres. A tárgyalások itt már a végükhez közelednek. (A GRC terveiben az szerepelt, hogy az irodaházhoz csak akkor kezd hozzá, ha azt előzetesen bérbe is tudja adni.)

A Savoya Park mögött, a 6-os út bekötő szakaszánál, a Duna felőli oldalon korábban gyakorló golfpályát tervezett egy másik befektető, amely a hírek szerint a költséges régészeti feltárás miatt letett a tervéről, és a beruházást a XXII. kerületbe vitte, a 70-es út mellé. Ott egy teljes értékű golfpályát létesít.