Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Százmilliós tőkeemelés az ATV-nél

2002.02.26. 08:41
Mintegy százmillió forintos tőkeemeléssel többségi tulajdont szerzett az ATV nevű tévétársaságban Czikó Gábor elnök-vezérigazgató. A tőkeinjekcióra elmondása szerint a tervezett fejlesztések és a pénzügyi stabilitás miatt volt szükség. A társaság tavalyi árbevétele 200 millió forint volt. A cégvezető kifejtette, hogy ezután is az eddigi műsorpolitikát követik.
Mintegy százmilliós tőkeemeléssel 30 százalékról 76,61 százalékra emelte tulajdoni részesedését az Agro Tv-ATV Első Magyar Magántelevíziós Rt.-ben Czikó Gábor, a társaság elnök-vezérigazgatója - tudta meg a NAPI Gazdaság.

Czikó elmondta, hogy társaság új jegyzett tőkéje 120 millióra emelkedett a korábbi 20 millióról. A lépésre a gazdasági stabilitás megőrzése érdekében volt szükség. Az összeget technikai fejlesztésre és újabb saját gyártású műsorok beindítására fordítják.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy új adót állítottak rendszerbe, ennek köszönhetően javult a kimenő kép- és hangminőség.

Nyereséget csak 3-4 év múlva várnak

A társaság tavalyi árbevétele mintegy 200 millió forint volt, a televízió azonban továbbra is veszteséges, nyereségessé 3-4 év múlva válhat - véli a cég vezetője, aki a negatív eredményt a felfutási időszak nehézségeivel indokolta.

Czikó Gábor úgy véli, hogy a választási kampány nem növeli jelentősen a televízió bevételeit. A csatorna jövedelmét részben a produceri irodák által készített műsorok reklámbevételein való osztozkodás adja, ez egyedi megállapodásokon alapszik.

A célközönség: a magas jövedelmű és végzettségű véleményformálók

A piacon az ATV konkurensének a szintén magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Tvegy Rt.-hez tartozó Satelitet tartják, ám Czikó szerint a két televízió eltérő profilú, így valójában nem riválisok.

Az ATV célközönségét, mint mondta, a magas végzettségű és jövedelmű, véleményformáló vezetők alkotják, akikre a reggeli és esti műsoridőben is számítanak az országosan 64 százalékos lefedettségű televíziónál.

A vezető elmondta, hogy a műsorpolitikán nem változtatnak, így a jövőben sem költenek nagyobb összeget filmekre (filmeket csak szombaton és vasárnap tűznek műsorra).

Rejtőzködő kisebbségi tulajdonosok

A többi tulajdonosról a cégvezető nem kívánt nyilatkozni. A korábbi részvényesek között - ami Czikó szavai szerint ma már nem igaz - az elnök-vezérigazgató mellett Csoknyay Attila és a több magánszemély tulajdonában lévő Erté 18 Kft. is szerepelt.

Az AGB Hungary rendelkezésünkre álló 2001. III. negyedévi felmérése szerint az adó közönségaránya a teljes nap és a teljes lakosság körében 2,3 százalék volt, a felsőfokú végzettségűeknél ez az arány 3,9 százalékot ért el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!