Benedek
-4 °C
5 °C

Megtévesztette a fogyasztókat az Auchan

2005.06.22. 14:38
Megtévesztette a fogyasztókat az Auchan - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa, ezért négymillió forintos bírságot kell fizetni az üzletláncnak. A GVH szerint az Auchan valótlanságot állított az akciós újságjában.
Az Auchan a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor nagy példányszámban kéthetente megjelenő akciós újságjában nem a valóságnak megfelelően tájékoztatta a vásárlókat - döntött a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa. A Versenytanács négymillió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

A GVH szerint az Auchan tavaly december és idén január közötti időszakra vonatkozó reklámújságjában egyes akciós termékeknél hibásan tüntették fel a kedvezmény mértékét. Vagyis az újságban akciót megelőző árat tüntették fel. Öt áruházban egyes akciós termékeket a reklámújságban szereplő árnál drágábban árultak.

Az ezt követő időszakra, január második felére vonatkozó újságban azt állították, hogy a "legolcsóbb" felirattal megjelölt termékeket náluk árusítják a legalacsonyabb áron. Ennek a tejesítését azonban nem tudták garantálni. Az óbudai áruházban január 14-27. között az egyik akciós terméket nem a reklámújságban meghirdetett áron, hanem annál drágábban árusították.