Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Bezárták a szigetszentmiklósi Auchan több részlegét

2005.08.21. 18:23
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vasárnap ellenőrizte a szigetszentmiklósi Auchant, a vizsgálat után a húsüzem, a grillhús-kiadó és cukrászat működését megtiltották. Az áruház egyetlen dolgozójának egészségügyi könyvét sem tudták felmutatni

Azonnali hatállyal betiltotta a szigetszentmiklósi Auchan áruház több részlegét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a vasárnap délelőtt tartott átfogó ellenőrzést követően, tájékoztatta az ÁNTSZ Pest megyei szolgálata az MTI-t.

#alt#
A szigetszentmiklósi Auchan (Fotó: commenda.hu)

A szolgálat az áruház húsüzemének, grillhús-kiadójának és cukrászatának működését tiltotta meg.

Kiszóródott az egérméreg

Az áruház ellen megindították a szabálysértési, a minőségvédelmi és a végrehajtási bírságolási eljárást, és mintegy tizenöt kiló lejárt szavatosságú húskészítményt koboztak el - áll a pest megyei tiszti főorvos közleményében.

Tettinger Antal tájékoztatása szerint az ÁNTSZ munkatársai az eladótér húsos pultjában összegyűlt véres vizet találtak, az áruházi polcokon elhelyezett egércsapdából kiszóródott a méreg, a cukrászüzemben pedig szobahőmérsékleten tárolták a sütemények egy részét.

Sorozatos hiányosságok

A tiszti főorvos, aki maga is részt vett az ellenőrzésen, arról számolt be a közleményben, hogy hiányzott a kézmosó, a papír kéztörlő, az áruház egyetlen dolgozójának egészségügyi könyvét sem tudták felmutatni.

A bezárt részlegekben nem volt intézkedésre feljogosított vezető és az áruház egészére a "takarítatlanság volt a jellemző". Az ÁNTSZ döntése szerint, a betiltott részlegek mindaddig nem működhetnek, amíg nem teremtik meg a közegészségügyi előírásoknak megfelelő feltételeket.

Az ÁNTSZ, valamint a fogyasztóvédelem egy hónapon belül kétszer is sorozatos hiányosságokat tárt fel az áruházban, és számos lakossági panasz is érkezett a tisztiorvosi szolgálathoz.

Nem először

A nyár elején a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsával gyűlt meg az áruházlánc baja, akkor négymillió forintos bírságot kaptak, mert valótlanságot állítottak akciós újságjukban. Április végén beszállítók fordultak bírósághoz, mert azAuchan nem fizetett nekik a leszállított árukért.