Aliz
6 °C
14 °C

Bezárták a szigetszentmiklósi Auchan több részlegét

2005.08.21. 18:23
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vasárnap ellenőrizte a szigetszentmiklósi Auchant, a vizsgálat után a húsüzem, a grillhús-kiadó és cukrászat működését megtiltották. Az áruház egyetlen dolgozójának egészségügyi könyvét sem tudták felmutatni

Azonnali hatállyal betiltotta a szigetszentmiklósi Auchan áruház több részlegét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a vasárnap délelőtt tartott átfogó ellenőrzést követően, tájékoztatta az ÁNTSZ Pest megyei szolgálata az MTI-t.

#alt#
A szigetszentmiklósi Auchan (Fotó: commenda.hu)

A szolgálat az áruház húsüzemének, grillhús-kiadójának és cukrászatának működését tiltotta meg.

Kiszóródott az egérméreg

Az áruház ellen megindították a szabálysértési, a minőségvédelmi és a végrehajtási bírságolási eljárást, és mintegy tizenöt kiló lejárt szavatosságú húskészítményt koboztak el - áll a pest megyei tiszti főorvos közleményében.

Tettinger Antal tájékoztatása szerint az ÁNTSZ munkatársai az eladótér húsos pultjában összegyűlt véres vizet találtak, az áruházi polcokon elhelyezett egércsapdából kiszóródott a méreg, a cukrászüzemben pedig szobahőmérsékleten tárolták a sütemények egy részét.

Sorozatos hiányosságok

A tiszti főorvos, aki maga is részt vett az ellenőrzésen, arról számolt be a közleményben, hogy hiányzott a kézmosó, a papír kéztörlő, az áruház egyetlen dolgozójának egészségügyi könyvét sem tudták felmutatni.

A bezárt részlegekben nem volt intézkedésre feljogosított vezető és az áruház egészére a "takarítatlanság volt a jellemző". Az ÁNTSZ döntése szerint, a betiltott részlegek mindaddig nem működhetnek, amíg nem teremtik meg a közegészségügyi előírásoknak megfelelő feltételeket.

Az ÁNTSZ, valamint a fogyasztóvédelem egy hónapon belül kétszer is sorozatos hiányosságokat tárt fel az áruházban, és számos lakossági panasz is érkezett a tisztiorvosi szolgálathoz.

Nem először

A nyár elején a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsával gyűlt meg az áruházlánc baja, akkor négymillió forintos bírságot kaptak, mert valótlanságot állítottak akciós újságjukban. Április végén beszállítók fordultak bírósághoz, mert azAuchan nem fizetett nekik a leszállított árukért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?