Márk
13 °C
28 °C

Hibás tengelyek a győri Audi-motorokban

2006.11.07. 15:03
A forgattyús tengelyek összeszerelésekor keletkezett hiba, emiatt kétezer gépjármű áll a VW pozsonyi üzemében. Ezekhez az Audi győri gyárából szállították a motorokat, bennük a hibás tengelyekkel.

Egy szlovák gazdasági napilap értesülése szerint hibásak a győri Audi Hungáriától érkező motorok, amelyeket a pozsonyi Volkswagen autógyárban szerelnek be a VW Touareg és az Audi Q7-es modellekbe - jelent meg az Info Rádió honlapján.

Forgattyús tengelyek

Tárgyalnak az adómegoldásról
A kormány szerdán tárgyal egyes pénzügyi törvények módosításáról - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter kedden, a Sanofi-Aventis gyógyszergyár sajtótájékoztatóján. A tájékoztatót abból az alkalomból tartották, hogy felavatták a társaság kutatás-fejlesztési épületét. Az MTI értesülései szerint a törvénymódosítás a 4 százalékos társasági különadó, az úgynevezett szolidaritási adó alapjának számítását változtatná meg oly módon, hogy az adó alapja csökkenthető legyen a kutatást és fejlesztést szolgáló beruházások értékével.
Az Audi győri gyárában nem kívántak az Index érdeklődésére részleteket közölni, a konszern német központjához irányítottak bennünket. Joachim Cordshagen, az Audi szóvivője Ingolstadtból nyilatkozva megerősítette lapunknak: kétezer gépkocsit érint a mostani probléma, amely a forgattyús tengelyek összeszerelésekor keletkezett. Emiatt több száz motort még át kell szerelni.

Cordshagen hangsúlyozta, egyetlen gépkocsi sem került forgalomba, az érintett autókat a Volkswagen pozsonyi üzemében tárolják, és viszonylag gyorsan oldják meg a problémákat. Szlovák lapértesülések szerint a motorokat cserélik ki, és ezt a munkát folyamatosan végzik. Előreláthatólag pár napon belül befejezik a munkákat - írja az InfoRádió.

Teljesítik a megrendeléseket

Cordshagen az Indexnek hangsúlyozta: tudják teljesíteni a megrendeléseket, és ha kisebb csúszásokkal is, de komolyabb fennakadások nélkül szállítják majd a vevőknek a gépkocsikat.

A Hospodárské Noviny szlovák gazdasági hetilap korábban az Audi másik szóvivőjére, Andreas Meurerre hivatkozva írta meg, hogy a győri Audi-gyárból kikerült nyolchengeres V8 FSI kódnevű motorok hibásak. (Ezt Cordshagen is megerősítette az Indexnek.)

Egy éve gyártják a Q7-est

Értesüléseink szerint az ezekben a motorokban lévő forgattyús tengelyek összeszerelésekor keletkezett probléma.

Az Audi Q7-esekre azért is figyel a szlovák sajtó, mert ennek a típusnak a gyártása körülbelül egy éve kezdődött Pozsonyban. A luxusautó ára igen tekintélyes a Hospodarské Noviny szerint, hiszen kétmillió koronába, átszámítva mintegy 15 millió forintba kerül egy Q7-es.