Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Ausztriába emigrálnak a magyar cégek

2006.11.23. 07:21
A közép-, kelet- és délkelet-európai országokból még soha annyi vállalat nem mutatott konkrét érdeklődést ausztriai telephely iránt, mint az idén - tájékoztatta a Napi Gazdaságot az Austrian Business Agency (ABA), amely az itthoni ITDH-nak felel meg.

Az érdeklődés az említett régiók országai mellett a Független Államok Közösségére is jellemző. Az ABA idén október végéig összesen 49 aktív projektet dolgozott fel, szemben az említett országok 2003. évi 11 projektjével.

Az érdeklődő cégek származási országai között azonban egyértelműen Magyarország viszi el a pálmát. A magyar befektetők közül pedig ágazati rangsorolás szerint a legtöbben a turizmusban tevékenykednek.

Ez a fejlődés világosan megmutatja, hogy a velünk szomszédos keleti országokban és azon túl működő vállalatok egyre tőkeerősebbek lesznek, és nemzetközi tapasztalatokban is gazdagodnak - kommentálta a trendet Birgit Braunwieser, az ABA közép- és kelet-európai piacfelelőse, hozzátéve: a régebbi 15 uniós tagország piacaira vezető úton az Ausztria felé megtett lépés sokak számára a következő logikus mérföldkő, akár kibővített hazai piacnak is tekinthető.

15%
4999 Ft
4250 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft