Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Autóeladási rekord Magyarországon

2002.12.27. 09:58
Minden eddigi újautó-értékesítési rekordot megdöntenek idén a márkakereskedők, év végéig várhatóan több mint 170 ezer személygépkocsi talál gazdára. Az eladott gépkocsik túlnyomó többsége a kis-, illetve az alsó középkategóriába tartozik. Látványosan előretörtek a francia márkák - írja a Magyar Hírlap.
Idén legalább 170 ezer új autót adnak el a különböző márkákból, ez 15 százalékkal haladja meg a múlt évit - mondta a lapnak Győző Gábor, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnöke. A kereslet megugrásának oka a gyorsan emelkedő reálkereset, valamint a sok részletfizetési akció. Győző jövőre 10 százalékos növekedést vár.

Továbbra is a Suzuki vezet

A magyarországi eladások 80-90 százalékát a kis- és alsó középkategóriás autók adják. Idén a piacvezető Suzuki a tavalyi 29 ezer darabbal szemben 35-36 ezer autót értékesít. Néhány nappal az év vége előtt már az is biztos, hogy az Opel-eladások is rekordot döntenek 2002-ben.

Kelendő francia kocsik

Az idén a francia autómárkák folytatták előretörésüket, tavaly a Renault előzte meg a korábban stabil harmadik helyezett Volkswagent, ebben az évben pedig már a Peugeot is szorongatja a német márkát. Népszerűség-növekedésükben jelentős szerepet játszik, hogy gyorsan frissítik a modelleket, s az autók korábban joggal kritizált szerelési pontossága is sokat javult.