Piroska
3 °C
3 °C

Autóeladási rekord Magyarországon

2002.12.27. 09:58
Minden eddigi újautó-értékesítési rekordot megdöntenek idén a márkakereskedők, év végéig várhatóan több mint 170 ezer személygépkocsi talál gazdára. Az eladott gépkocsik túlnyomó többsége a kis-, illetve az alsó középkategóriába tartozik. Látványosan előretörtek a francia márkák - írja a Magyar Hírlap.
Idén legalább 170 ezer új autót adnak el a különböző márkákból, ez 15 százalékkal haladja meg a múlt évit - mondta a lapnak Győző Gábor, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnöke. A kereslet megugrásának oka a gyorsan emelkedő reálkereset, valamint a sok részletfizetési akció. Győző jövőre 10 százalékos növekedést vár.

Továbbra is a Suzuki vezet

A magyarországi eladások 80-90 százalékát a kis- és alsó középkategóriás autók adják. Idén a piacvezető Suzuki a tavalyi 29 ezer darabbal szemben 35-36 ezer autót értékesít. Néhány nappal az év vége előtt már az is biztos, hogy az Opel-eladások is rekordot döntenek 2002-ben.

Kelendő francia kocsik

Az idén a francia autómárkák folytatták előretörésüket, tavaly a Renault előzte meg a korábban stabil harmadik helyezett Volkswagent, ebben az évben pedig már a Peugeot is szorongatja a német márkát. Népszerűség-növekedésükben jelentős szerepet játszik, hogy gyorsan frissítik a modelleket, s az autók korábban joggal kritizált szerelési pontossága is sokat javult.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!