Valér
2 °C
8 °C

Újra sms-szervezőt keres az MTV

2005.09.29. 08:49
A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint alap- és emelt díjas hívások és sms-ek szolgáltatására, másorkészítési tanácsadásra, ezen belül a kreatív ötletek kidolgozására keres a köztévé jelentkezőt. A tárgyalásos eljárásra október 25-éig lehet jelentkezni.

A Magyar Televízió (MTV) Rt. harmadszor is nekifut a műsoraihoz kapcsolódó audiotex távközlési szolgáltatások vásárlásának.

A cégeknek a televíziós produkcióhoz kapcsolódó évi mintegy kilencmillió emelt díjas hívás és hárommillió sms-üzenet közvetítését kell megoldaniuk. A szerződés két évre, 2005 december 1-étől 2007. november 30-áig kötnék. Az MTV a tárgyalási szakaszra három céget választ majd ki a jelentkezők közül.

Az MTV olyan vállalkozások jelentkezését várja, amelyek nettó árbevétele 2002-2004 között minden évben elérte a 150 millió forintot, ezen belül a televíziós produkciókhoz kapcsolódó magyarországi emelt díjas forgalma elérte az évi százmillió forintot.

A műszaki-szakmai alkalmasság további feltétele, hogy a pályázónak legyen legalább 180 alap- és 240 emelt díjas telefonvonala. A kiírás értelmében a meghiúsulási kötbér tízmillió forint.

A köztévé eredetileg május 19-én írt ki pályázatot (nem közbeszerzési eljárást) audiotex szolgáltatás nyújtására, amelyen akkor 11 társaság vett részt: a május 23-ai határidőre három pályázat (az IKO New Media Kft.-é, a Studio 10 Kft.-é és a Telemedia Interaktív Szolgáltatások KFt.-é) érkezett be.

A pályázatot a bírálóbizottság június 8-án eredménytelennek nyilvánította, az indoklás szerint ugyanis "az MTV részesedése a műsoraihoz kapcsolódó hívás díjából" elnevezésű bírálati szempont az ajánlatok alapján nem értékelhető, mert tartalmának azonos modell szerinti számítása az ajánlatok módosítása nélkül nem elképzelhető.

Ezt követően az MTV a három pályázot júliusban egy újabb tárgyalásra hívta, ám azt is eredménytelenítette.