Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A takarékok is akarják a babakötvényt

2005.12.02. 09:40
Nem ez lenne az első olyan eset, amikor a takarékok kimaradnak a bankokat érintő kormányzati kezdeményezésekből, így többek között kezdetben a Széchenyi kártya terjesztésében sem vehettek részt, illetve mikrohitelt sem nyújthatnak, írta a Napi Gazdaság.
A takarékszövetkezetek sérelmezik, hogy velük a Pénzügyminisztérium (PM) nem kezdett tárgyalásokat a babakötvény ügyében. Úgy tűnik, a bankok mellett a takarékszövetkezetek is fantáziát látnak a programban, s várhatóan kiélezett verseny lesz a potenciális ügyfelekért, akiket minél korábban magukhoz szeretnének láncolni a hitelintézetek.

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségnél (OTSZ) úgy látják, hogy a szövetkezetek részvétele nélkül mintegy ezer település lakói helyben nem tudnák igénybe venni a babakötvényt, mondta a Napi Gazdaságnak Kiss Endre, a szervezet elnöke.

Ezért szeretnék elérni, hogy a takarékszövetkezetek más kereskedelmi bankokkal azonos elbánásban részesüljenek, éppen ezért felvették a kapcsolatot több kormányzati szervvel. Nem ez lenne az első olyan eset, amikor a takarékok kimaradnak a bankokat érintő kormányzati kezdeményezésekből, így többek között kezdetben a Széchenyi kártya terjesztésében sem vehettek részt, illetve mikrohitelt sem nyújthatnak.

A Napi Gazdaságnak a PM illetékesei úgy nyiltkoztak, hogy a szakmai tárgyalások már folyamatban vannak a minisztérium és több hitelintézet között. Arra kérdésre, hogy tervezik-e az OTSZ-t is bevonni a tárgyalásokba, a gazdasági lap egyelőre nem kapott választ a PM-től.