Huba
17 °C
33 °C

Tengerellenes kampány a Balatonért

2006.07.26. 11:12
Kampányt indítottak a balatoni vállalkozók, hogy meggyőzzék a tengerparta utazókat: a Balatonnál is elérhető mindaz, amiért több száz kilométert akarnak autózni. Eddig hetven óriásplakát került ki az autópályák mellé "tengernyi élmény itthon" felirattal.

Hetven óriásplakátot tettek ki balatoni vállalkozók a magyar autópályák mentén, hogy felhívják a tengerpartra utazók figyelmét arra: a Balatonnál is elérhetőek azok a szolgáltatások, amelyeket egyébként a tengerparton keresnek a magyarok. A Magyar Turizmus Rt. által támogatott akció eddig hárommillió forintba került, és az a célja, hogy folyamatosan a magyar turisták figyelmébe tartsák a Balatonon - mondta az Index kérdésére Varga Péter, a kezdeményező egyesület elnöke.

A plakátokat kitették a határátkelőhelyekre is, emellett az egyesület tervezi, hogy kereskedelmi csatornákon is hirdetni fogja a Balatont. A Mi Balatonunk Közhasznú Társaság tagjai szerint a plakátok hatására nem fognak visszafordulni a nyaralni vágyók, ám a kampány arra alkalmas lehet, hogy néhányan elgondolkodjanak azon, érdemes-e több száz kilométert utazni, vagy sem.


A kampány óriásplakátja

Az egyesület kampánya - amely a tervek szerint a holtszezonban fog folytatódni - elsősorban a családos középrétegeket szólítja meg. Korábban ugyanez a szervezet arra bírta rá a balatoni vállalkozókat, hogy közösen igyanak a tó vízéből, ezzel bizonyítva, hogy a Balaton tisztasága nem lehet a fejlesztések gátja.