Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Balaton újra riviéra

2007.10.12. 08:43
A belföldi vendégek száma nőtt jelentősen az idén a Balatonnál, jövőre a vizek éve kampánytól várják a további emelkedést.

A Balaton és környéke az idén az elmúlt évek egyik legjobb nyári szezonját zárta - emlékeztetett a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a térség évadzáró partnertalálkozóján. A belföldi vendégek száma a nyári szezon három hónapjában 430 ezer, az általuk eltöltött éjszakáké pedig másfél millió fölé nőtt. Az év első nyolc hónapjában 668 ezer magyar turista mintegy 2 millió éjszakát töltött el a térség szálláshelyein, ez 9,3, illetve 7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Tízéves távlatban (1998- 2007 között) a belföldi vendégéjszakák száma 60 százalékkal nőtt, s míg 1998 két legerősebb nyári hónapjában (július, augusztus) a vendégéjszakák 30,5 százalékát belföldi vendégek töltötték el ott, az idén ez az arány 55,9 volt.

Az elmúlt években több magas minőségű szolgáltatást eredményező fejlesztés volt. Míg 1998-ban mindössze kilenc négycsillagos szálloda üzemelt a térségben, ebben az évben már 26 négy- és egy ötcsillagos ház működik a Balaton körül. Az idén, a "zöldturizmus évében" számos kampány segítette a forgalom fellendülését. Ezek közül a szezon megnyújtását célzó kezdeményezés - Indián nyár a Balatonnál - jelenleg is tart. Jövőre ez a sor tovább folytatódik, a belföldi turizmust élénkítő marketingkampány ugyanis a vizet állítja majd a középpontba: 2008-ban, azaz a "vizek évében" tavasszal és őszszel az egészségturizmusnak, nyáron a természetes vizeknek jut a fő szerep.