Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Újabb jachtkikötő a Balatonon

2006.08.07. 10:13
Több mint 10 milliárd forintos zöldmezős beruházással a délnyugat-balatoni térség legnagyobb vízisport-központját építi fel Balatonfenyvesen a zalaegerszegi Előny Kft.

Jachtklubot, vitorláskikötőt, szállodát, valamint konferencia- és wellness-központot épít Balatonfenyvesen az Előny Kft. A délnyugat-balatoni térség legnagyobb vízisport-központja egy több mint 10 milliárd forintos ingatlanfejlesztést követően várhatóan 2008-ra készül el. A Napi Gazdaság információi szerint a több mint 10 milliárd forintos zöld mezős beruházás nyomán a térség legnagyobb vízisport-központja létesül.

A többütemű program keretében 350 férőhelyes vitorláskikötő, jachtklub, 50 ágyas, háromcsillagos szálloda, valamint wellnessközpont készül. A kikötői beruházás része lesz egy közforgalmú hajózási feladatokat is ellátó móló, egy a hajók javítására alkalmas sólyatér, egy nagy teherbírású daru, valamint egy üzemanyagtöltő állomás. (A balatonfenyvesi önkormányzat a program megvalósításával párhuzamosan nemcsak a vitorlásturizmus, hanem a közforgalmú hajózás feltételeit is szeretné megteremteni.) A többhektáros komplexumban helyet kap még egy 25 méteres feszített víztükrű uszoda és egy konferencia-központ is. Az utóbbiban a legnagyobb terem 200 férőhelyes lesz.

Mindemellett a többhektáros területen többek között tenisz- és fallabdapályákat is kialakítanak. Az önkormányzatnál és a cégnél egyaránt megerősítették, hogy a beruházás részleteiről már megállapodtak, a látványtervek elkészültek, sőt az engedélyeztetési eljárás is elkezdődött. Az Előny Kft. a beruházást egy a helyhatóságtól, illetve magánszemélyektől már korábban megvásárolt területen kezdi el. A cég egyik vezető beosztású alkalmazottja közölte, ha a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kiadja az úgynevezett mederhasználati, illetve vízjogi engedélyt, a program előkészítését felgyorsítják. A teljes - saját erőből és hitelből finanszírozott - beruházás várhatóan 2008 nyarára készül el.