Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Eladják a Balaton szeletet

2008.04.23. 15:11
A Kraft Foods megállapodást írt alá a Balaton szeletes csokoládémárka Nestlének történő eladásáról. A megállapodás részleteit, így a vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A Kraft Foods eladja a Balaton szelet csokoládémárkát a Nestlének. A megállapodás összegét nem hozzák nyilvánosságra.

Az Európai Bizottság tavaly döntött úgy, hogy a Kraft csak akkor veheti meg a Danone keszüzletágát, ha eladja a Balaton márkanvet. A Kraft tájékoztatása szerint a mostani lépésnek ez az oka. Az amerikai cégnek ezen kívül Spanyolországban kell megválnia néhány márktól. A Kraft tavaly vette meg a Danone kekszüzletágát 5,3 milliárd euróért.

Az EUrópai Bzottság azért döntött így, mert ha a Kraft megveszi a Danone-tól az édes kekszek forgalmazási és gyártási jogait, akkor egymaga maradna a piacon, mint a legkeresettebb termékek gyártója. Bizonyos márkák eladásával pedig megmarad a piaci verseny.

Az eladási megállapodáshoz versenyhatósági jóváhagyás szükséges.

A megállapodás értelmében a Kraft tovább gyártja majd a Balaton márkájú termékeket a Nestlé számára a Győri Keksz Kft. székesfehérvári üzemében. A gyártás csak akkor kerül át a Nestléhez, amikor elkészülnek azok a tervek, amelyek alapján biztosítható a Balaton szelet minőségi követelményeinek és szolgáltatási színvonalának folytonossága, azaz 2009-nél nem korábban. A Kraft nem számol azzal, hogy az eladás jelentősebb kihatással lesz a cég állandó foglalkoztatottsági szintjére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?