Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Eladják a Balaton szeletet

2008.04.23. 15:11
A Kraft Foods megállapodást írt alá a Balaton szeletes csokoládémárka Nestlének történő eladásáról. A megállapodás részleteit, így a vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A Kraft Foods eladja a Balaton szelet csokoládémárkát a Nestlének. A megállapodás összegét nem hozzák nyilvánosságra.

Az Európai Bizottság tavaly döntött úgy, hogy a Kraft csak akkor veheti meg a Danone keszüzletágát, ha eladja a Balaton márkanvet. A Kraft tájékoztatása szerint a mostani lépésnek ez az oka. Az amerikai cégnek ezen kívül Spanyolországban kell megválnia néhány márktól. A Kraft tavaly vette meg a Danone kekszüzletágát 5,3 milliárd euróért.

Az EUrópai Bzottság azért döntött így, mert ha a Kraft megveszi a Danone-tól az édes kekszek forgalmazási és gyártási jogait, akkor egymaga maradna a piacon, mint a legkeresettebb termékek gyártója. Bizonyos márkák eladásával pedig megmarad a piaci verseny.

Az eladási megállapodáshoz versenyhatósági jóváhagyás szükséges.

A megállapodás értelmében a Kraft tovább gyártja majd a Balaton márkájú termékeket a Nestlé számára a Győri Keksz Kft. székesfehérvári üzemében. A gyártás csak akkor kerül át a Nestléhez, amikor elkészülnek azok a tervek, amelyek alapján biztosítható a Balaton szelet minőségi követelményeinek és szolgáltatási színvonalának folytonossága, azaz 2009-nél nem korábban. A Kraft nem számol azzal, hogy az eladás jelentősebb kihatással lesz a cég állandó foglalkoztatottsági szintjére.