Alfréd
-2 °C
2 °C

Újra ihatunk Bambit

2001.07.13. 10:37
Augusztustól a Coop lánc boltjaiban lehet kapni a Bambi nevű üdítőt, amely csak nevében fog hasonlítani a kommunista üdítőipar ikonjára. Az üveg nem lesz csatos és gyümölcslevet is fog tartalmazni a buborékok mellett.
Mindig is gyanúsak voltak a szikvízkészítők (főleg azok, akiknek háromkerekű, elől motorbicikli, hátul teherautó mintájú járgánya van). Most bebizonyosodott, hogy tényleg tudnak valamit: az ipar egyik űzőjének jutott ugyanis eszébe, hogy megszerezze a védjegyoltalmi bejegyzést a "Bambi" névre. A titokzatos szódás az eredeti receptet azért nem birtokolta.

Ezúttal nem kőolaj az alapanyag

Ettől a rafkós iparostól vásárolta meg a névhasználati jogot a csányi Pannon-Aqua '95 Rt., amely augusztusban piacra dobja a csak nevében nosztalgikus italt. A beltartalom ugyanis saját fejlesztés, sőt Szalay Attila elnök szerint újdonság Magyarországon, hiszen egyfelől aránylag magas gyümölcstartalmú - 20 százalékos - másfelől szénsavas. Lehet jókat büfizni.

Apránként dől a suska

Az elnök nem árulta el, mennyiért jutottak a névhez, annyit azért kibökött, hogy nem egyszeri nagyobb összeget fizettek, hanem a forgalom szerint, royalty formájában csengetnek.

Fidesz-közeli üdítő? Nem

Először stílszerűen a narancsos Bambit hozza ki a Pannon-Aqua, másfél literes palackban. Az üveg és a címke betűtípusa igyekeznek emlékeztetni az eredetire, de nem azonosak a klasszikus termék csomagolásával. Később lesz félliteres is - nyugtatott meg Szalay, aki elmondta, hogy gondolkoztak a csatosüvegen is, de azt senki sem gyártotta volna le.

Eddig hígabban utaztak

A Pannon-Aqua jó egymilliárd forintos éves forgalmú, hetven embert foglalkoztató középvállalkozás. Fő profiljuk az ásványvíz, ők látják el a Tescót a Tesco néven forgalmazott itallal.