Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Aláírták a Konzumbank adásvételi szerződését

2003.11.11. 15:29
Kedden aláírták a Konzumbank adásvételi szerződését. A tranzakciót még a jóvá kell hagynia a PSZÁF-nak és a Gazdasági Versenyhivatalnak.
Az ÁPV Rt. 2003. augusztus 11-én nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdetett a Konzumbank Rt., illetve a Konzumbank székházát tulajdonló Tüköry-Center Kft. privatizációjára. A pályázat beadására nyitva álló határidőben az ÁPV Rt. székházában egy érdeklődő, a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. adta be pályázatát a Konzumbank Rt. megvételére.

Az MKB 2003. október 7-én benyújtott ajánlata alapján az ÁPV Rt. a Pénzügyminisztérium és a Magyar Fejlesztési Bank Rt. jóváhagyásával az MKB-t hirdete ki a pályázat nyertesének.

A megállapodás értelemében MKB összesen 10,8 milliárd forintért megvásárolja a Konzumbank Rt 99,6 százalékos tulajdoni hányadát megtestesítő részvénycsomagot, valamint a Tüköry-Center Kft. 100 százalékos üzletrészét a tulajdonos Magyar Fejlesztési Banktól, illetve annak leányvállalatától, a Tőketárs Kft-től.

Az adásvételhez szükséges a PSZÁF engedélyének, illetve a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulásának megszerzése. A tranzakció zárására nagy valószínűséggel még 2003-ban sor kerülhet.