Auguszta
-4 °C
2 °C

A CIB lett az év internetes bankja

2004.01.23. 12:04
Az előző éveknél is nagyobb érdeklődés előzte meg "Az év internetes bankja Magyarországon 2003" versenyt. Az Index.hu Rt., a Nemzetközi Bankárképző Központ és a HP Magyarország által közösen meghirdetett pályázat idei győztese a CIB Bank.
A CIB Internet Bank másodszor nyerte el "Az év internetes bankja Magyarországon" kitüntető címet; először 2002-ben kapta meg a szakértőkből álló zsűri fődíját. Az ünnepélyes eredményhirdetésre január 21-én este 19 órakor került sor. A verseny fővédnöke az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, mobilkommunikációs partnere a Pannon GSM, médiatámogatója a HVG.

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri tagjai Nagy Gáspár, a Nemzetközi Bankárképző Központ témavezetője, Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Közigazgatási államtitkára, Kőnig Róbert, a Pannon GSM vezérigazgató-helyettese, dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója, Skultéty Tamás, a Hewlett-Packard Magyarország Pénzintézetek és Biztosítók Üzletágának értékesítési igazgatója, Plájás Gábor megbízott külső szakértő (ITRUST Consulting), valamint Szabó Ákos, az Index.hu Rt. kereskedelmi és marketing-igazgatója.

Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Közigazgatási államtitkára kihangsúlyozta, a kormány továbbra is támogatja az ilyen és ehhez hasonló civil kezdeményezéseket, amelyek felgyorsítják az elektronikus szolgáltatások lakossági elterjedésének folyamatát.

A zsűri elnöke dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója kiemelte, hogy a pályázat célját, amely az internet használati értékének emelése volt, a szervezők 2003-ra sikeresen elérték. Szabó Ákos, az Index.hu Rt. értékesítési és marketing-igazgatója, a verseny alapító partnereként elismerte, hogy három év alatt komoly rangot, megbecsülést és támogatást vívott ki magának a pályázat. Ezt a pályázó bankok számának növekedése is alátámasztja: 2001-ben még hat, tavaly és idén közel tíz magyarországi bank indult a fődíjért.

Az Index.hu Rt., a Nemzetközi Bankárképző Központ és a Hewlett-Packard Magyarország Kft. 2001-ben hirdette meg először "Az év internetes bankja Magyarországon" pályázatot. A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse az internetes banki szolgáltatásokat, megismertesse a fejlesztőkkel az aktív és potenciális felhasználók véleményét, tapasztalatait, igényeit valamint a versenyben induló bankok és az online banki szolgáltatásokat használók között még szorosabb együttműködést alakítson ki.