Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megússzák a bankadót a kicsik

2004.09.28. 15:39
Nem kell megfizetni a hatszázalékos adót azoknak a takarékszövetkezeteknek, amelyek saját tőkéje nem éri el a 250 millió forintot.
Draskovics Tibor pénzügyminiszter kedden az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség képviselőivel tárgyalt. A megbeszélésen szó volt arról, a bankadó, vagyis a pénzintézeti kamatkülönbözetet terhelő különadó mekkora terhet jelent a szövetkezeti hitelintézeteknek. Ez az adó a többi érintetthez képest a takarékszövetkezeteket kedvezőbben érinti - áll a Pénzügyminisztérium mai közleményében.

A találkozón a pénzügyminiszter elmondta, a kormány javaslata szerint a hat százalékos különadó igazodik a szövetkezetek tőkehelyzetéhez. Nem kell megfizetni ugyanis a különadót azoknak a takarékszövetkezeteknek, amelyek a saját tőkéje az előző esztendőben, vagyis az idén nem éri el a 250 millió forintot, valamint tagjaik számára az adóévre vonatkozóan részesedést nem állapítottak meg.

A szövetség elnöke, Kiss Endre hangsúlyozta, a takarékszövetkezetek a jövőben készek aktívabb szerepet vállalni a vállalkozói mikrohitelezésben, valamint a kormány vidékfejlesztési programjában. A szövetkezeti hitelintézetek eddig ötmilliárd forintnyi regionális fejlesztési pályázati pénzt használtak fel, amelynek döntő része a helyi szolgáltatási banki infrastruktúra fejlesztését, pénzkiadó automaták telepítését szolgálta.