Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baráti tanácsra választunk bankot

2008.09.03. 07:54
A magyarok harmada barátai tanácsára hallgat, amikor bankot választ, további egyharmad korábbi tapasztalatok alapján dönt.

Csak minden harmadik magyar támaszkodik szakértői tanácsokra pénzügyi döntéseinél, és a legtöbben hűségesek az egyszer már kiválasztott pénzügyi szolgáltatóhoz – derül ki az Aviva Életbiztosító által végzett nemzetközi kutatásból.

A pénzügyi szolgáltatások kiválasztásánál Magyarországon és Romániában a megkérdezettek 70 százaléka támaszkodik ismerőseire. Idehaza az ügyfelek harmada ajánlás alapján választ szolgáltatót, további harmaduk korábbi személyes tapasztalatára hagyatkozik, 20 százaléknak fontos az adott szolgáltató múltja, 10 százalékuk értékeli a márkákat, s mindössze 3 százalékuk hallgat a szakértőkre.

A pénzügyi szolgáltatók iránti bizalom – az európai tendenciához hasonlóan – Magyarországon sem erősödik, a lakosság pedig valódi tanácsokat és közérthető információkat vár a pénzügyi szektorban tevékenykedő cégektől – mondja Bartók János, az Aviva elnök-vezérigazgatója. Az elvárásnak nem könynyű megfelelni, hiszen a termékek egyre összetettebbek. A biztosítási szakmában ezért van kiemelt jelentőségük a közvetítőknek.