Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Baráti tanácsra választunk bankot

2008.09.03. 07:54
A magyarok harmada barátai tanácsára hallgat, amikor bankot választ, további egyharmad korábbi tapasztalatok alapján dönt.

Csak minden harmadik magyar támaszkodik szakértői tanácsokra pénzügyi döntéseinél, és a legtöbben hűségesek az egyszer már kiválasztott pénzügyi szolgáltatóhoz – derül ki az Aviva Életbiztosító által végzett nemzetközi kutatásból.

A pénzügyi szolgáltatások kiválasztásánál Magyarországon és Romániában a megkérdezettek 70 százaléka támaszkodik ismerőseire. Idehaza az ügyfelek harmada ajánlás alapján választ szolgáltatót, további harmaduk korábbi személyes tapasztalatára hagyatkozik, 20 százaléknak fontos az adott szolgáltató múltja, 10 százalékuk értékeli a márkákat, s mindössze 3 százalékuk hallgat a szakértőkre.

A pénzügyi szolgáltatók iránti bizalom – az európai tendenciához hasonlóan – Magyarországon sem erősödik, a lakosság pedig valódi tanácsokat és közérthető információkat vár a pénzügyi szektorban tevékenykedő cégektől – mondja Bartók János, az Aviva elnök-vezérigazgatója. Az elvárásnak nem könynyű megfelelni, hiszen a termékek egyre összetettebbek. A biztosítási szakmában ezért van kiemelt jelentőségük a közvetítőknek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!