Judit
2 °C
7 °C

Új csaták előtt az Orbán- és a Zarándok-bánya

2002.09.06. 10:40
Zarándok János, aki korábban még vállalkozása bezárásáról beszélt, ma már új céggel új üzletekre készül. Ifjabb Orbán Győző szerint a kormányváltással cégeik számára véget ért az önként vállalt önmegtartóztatás időszaka - írja a Népszabadság.
A gánti székhelyű Dolomit Kft. jelenleg is az 1999 áprilisában megkötött keretszerződés feltételei szerint szállít dolomitot a Dunai Vasműbe, nyilatkozta a Népszabadságnak ifjabb Orbán Győző, a Dolomit Kft. többségi tulajdonosának, idősebb Orbán Győzőnek a fia.

Az üzletember elmondta, hogy a májusi kormányváltás óta egyetlen vizsgálat, hatósági eljárás sem indult az Orbán család vállalkozásaival kapcsolatban. Mindez szerinte azt bizonyítja, hogy megalapozatlanok voltak az Orbán-cégeket az utóbbi négy évben ért támadások.

Végre itt a verseny!

Ifjabb Orbán Győző úgy érzi, a kormányváltás óta sokkal nyugodtabb lett az Orbán család élete, cégeik az állandó támadások lezárultával valósággal fellélegeztek.

A volt miniszterelnök öccse úgy fogalmazott, hogy az Orbán-vállalkozások május óta ismét részesedhetnek a piaci verseny kínálta a lehetőségekből. Példaként említette, hogy véget ért az állami beruházásokkal kapcsolatban korábban általuk önként vállalt önmegtartóztatás időszaka.

Zarándok megrendeléseket remél

"Remélem, hogy az új autópályák építőitől már kapok megrendeléseket" - nyilatkozta a Népszabadságnak Zarándok János vállalkozó. Zarándok az áprilisi választási eredményekkel indokolja döntését, hogy nem hagyja el az országot, és nem vándorol ki Franciaországba.

Zarándok a napilapnak elmondta, hogy a mai napig nem tud érvényt szerezni a Dunaferr-rel fennálló szerződésének, a dunaújvárosi vállalatcsoport ugyanis minőségi problémákra hivatkozva elzárkózik a vásárlásoktól.

Régi parancsok és sötét erők

"Még a régi parancsok vannak érvényben" - mondja a székesfehérvári vállalkozó, a Mészkő és Dolomit Kft. többségi tulajdonosa. Zarándok szerint hiába áll új vezetés a vasmű élén, a Dunaferr legnagyobb vállalkozása, az Acélművek Kft. minőségi problémákra hivatkozva továbbra sem vesz át tőle sem dolomitot, sem mészkövet.

Zarándok Jánosnak a mai napig az a meggyőződése, hogy üzletét a politika akarta tönkretenni. Állítása szerint a háttérben működő erők kényszerítették mind a Pilisi Parkerdő Rt.-t, mind a Dunaferrt arra, hogy őt nehéz helyzetbe hozzák.

Zarándok most abban bízik, hogy a Medgyessy-kormány által kiírt autópálya-építési versenytárgyalások nyomán "normális piaci árak" alakulnak ki a kőzetpiacon, és a sztrádát építő vállalkozásokkal új üzleteket köthet kőszállításra - írja a Népszabadság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?