Alfréd
-2 °C
2 °C

Lazítanak az adóslistán

2005.05.20. 00:27
A Bankközi Adós és Hitelinformációs Rendszerben kétszázezer ember neve szerepel, ők öt évig nem vehetnek fel hitelt. A Magyar Bankszövetség elnöke a késedelmesen, de fizető adósoknak kedvező elbírálást ígér.
Méltányosabb elbírálást ígérnek a késedelmesen, de fizető adósoknak, mondta el az MTV Híradójában Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség elnöke. Az adóslistán kétszázezer adós neve szerepel, és sokan nem is tudják, hogy szerepelnek a bankközi rendszerben, pedig tavaly ősztől az adósokat értesíteni kellene, ha felkerül a nevük.

A Bankközi Adós és Hitelinformációs Rendszert (BAR) a pénzintézetek azért hozták létre, hogy csökkentsék a hitelnyújtás kockázatát. "A rendszer tartalmazza minden természetes személy adatát, aki a pénzügyi intézményekkel kötött hitel- vagy hiteljellegű szerződését vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszköz (bankkártya, csekk) felhasználására irányuló szerződését megszegte" - olvasható a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének honlapján.

Gyuris Dániel, az FHB Földhitel és Jelzálogbank Rt. vezérigazgatója az Estében elmondta, hogy értesítést küldenek a listára kerülteknek. Előfordulhat, hogy valaki tévedésből vagy igazolható ok miatt kerül a nem fizetők közé, őket törlik a listáról.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft