Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nevet változtatott a Baumag

2004.05.18. 10:18
A Baumag Vagyonkezelő Szövetkezet neve Agenda-H Vagyonkezelő Szövetkezetre változott - jelent meg a Baumag honlapján május 3-iki dátummal. A Baumag-károsultak képviselője szerint a cég halott címen van bejegyezve - írja a Figyelőnet.
A szövetkezet indoklása szerint az április 22-től élő névváltoztatás oka a Baumag-botrányban megtépázott név használatátnak elvetése. A szövetkezet az új név, az Agenda-H Vagyonkezelő Szövetkezet név alatt kívánja felépíteni új arculatát, ezzel is jelezve, hogy a felszámolás sorsára jutott Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezettől "teljesen független, önálló életre képes vállalkozásról van szó".

Gusztustalan

A "változás csupán a szövetkezet elnevezését érinti, nem jelenti új szövetkezet létrehozatalát, illetve nem jelent jogutódlást sem". Ennek megfelelően a korábbi Baumag Vagyonkezelő Szövetkezetként tett nyilatkozatok, közlemények továbbra is érvényesek, azok a továbbiakban az Agenda-H Vagyonkezelő Szövetkezet közleményeinek, nyilatkozatainak tekintendők. Változatlan formában és tartalommal folytatódik a BAUMAG Vagyonkezelő Szövetkezet által elhatározott és elindított program (BVSZ-program), amelynek elnevezése a jövőben AVSZ Program.

Patyi István, a Baumag károsultjainak képviselője az MTI kérdésére úgy vélte: "az embereket el akarják vágni a vagyonuktól, úgy akarják felépíteni a szövetkezetet, mintha semmi közük nem lenne a vagyonunkhoz". Patyi "gusztustalannak" nevezte, hogy a cégbírósági jegyzékben az Agenda-H címeként megadott cím, a Kamaraerdei út 11. szám egy lezárt ipartelep, vagyis "halott" cím. Ez is azt szolgálja, hogy a tagok ne tudjanak kapcsolatba kerülni a szövetkezettel - fogalmazott a károsultak képviselője.

A Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet ellen felszámolási eljárás zajlik, a felszámolóként kijelölt Mátraholding Rt.-hez már megérkezett a felszámolásról szóló jogerős döntés - írta meg egy hónapja a Napi Gazdaság. A szövetkezet károsultjainak a bírósági döntés Cégközlönyben történő megjelenése után 40 napjuk van arra, hogy kárigényükkel jelentkezzenek.