Bernadett
0 °C
4 °C

Blokád alá vennék a parlamentet

2004.02.29. 17:24
Blokád alá venné a parlamentet a fizetésképtelenné vált Baumag tizennyolcezer károsultja, akiknek a cég negyvenmilliárd forinttal tartozik. Vasárnap négyszázan tüntettek az Országgyűlés épülete előtt.
A Baumag szövetkezet mintegy 400 károsult tagja vasárnap a Parlament előtt megtartott demonstráción úgy határozott: még egy hét haladékot ad a kormánynak és az ügyészségnek, hogy válaszoljanak az egy hete beadott petícióra.

Patyi István, a befektetők képviselője, a szövetkezet ellenőrzési bizottságának tagja elmondta: mivel a társaság 18 ezer befektetője nem tud hozzájutni 40 milliárd forintnyi követeléséhez, azonnali vagyonzárlatot, felügyelőbiztos kinevezését és a felelősök felelősségre vonását követelik. Hozzátette: ha az illetékes minisztériumoktól és az ügyészségtől nem kapnak érdemi választ, jövő hét vasárnaptól mindaddig demonstrálni fognak a Parlament előtt, amíg érdemi intézkedés nem történik.

A pénzügyi törvények joghézagait meg kell szüntetni, ezért tüntetnek a törvényhozás épülete előtt, amelyet céljaik elérése érdekében akár élőlánccal is körbevesznek és nem engedik "sem be-, sem kijönni a képviselőket" - közölte Patyi István.