Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Magyarországra hozza termelését a Benetton

2004.03.16. 12:17
Szlovákiai üzeméből Putnokra hozza női-ruházati termelését az olasz divatcég. A kevés helyi jelentkező miatt a Benetton északi szomszédunktól kénytelen a munkaerőt behozni.
Az olasz divatcég, a Benetton SpA az ANSA értesülései szerint a dél-szlovákiai Tornaaljából Magyarországra, pontosabban Putnokra hozza női-ruházati termelését. A tornaaljai gyár, amit az Ozeta AS textil csoportba tartozik, a Benettonon kívül a Marzotto-nak is készít ruházati termékeket.

Szomszédok

A jelentés szerint az átszervezés következtében közel száz szlovákiai varrónő lesz kénytelen új munkahelyet találni magának, amire megoldás kínálkozik, hiszen a Airflayt Ormos, a Benetton ruházati termékek gyártójának putnoki üzemében tovább dolgozhatnak. A két város egyébként nagyjából 15 kilométerre található egymástól.

Felhívtuk a Benetton Ungheria Kft-t, ahol kérdésünkre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták a hírt, a putnoki polgármesteri hivatalban szintén nem tudtak érdemben válaszolni a megkeresésünkre.

A helyi munkaügyi központban ugyanakkor elmondták, hogy az Airflayt folyamatosan varrónőket keres, ami megerősíteni látszik a hírt a magyarországi gyártás beindításáról. Mint azt kérdésünkre elmondták, a felhívásra jelentkeztek, azonban nem elegen, így a jelek szerint mindenképpen szükséges lesz Szlovákiából beszerezni a hiányzó munkaerőt.