Auguszta
-4 °C
2 °C

Tegye saját képét a bélyegre

2004.08.12. 18:12
A világon hatodik országként, már itthon is lehet egyedi bélyeget rendelni a postától. A szolgáltatás 1600 forintban kerül, ezért tíz darab 65 forintos bélyeget kap a megrendelő az általa elküldött képpel.
Péntektől a Magyar Postán is lehet saját képpel díszített bélyeget rendelni - közölte a szervezet lapunkkal. A Személyes Bélyeg egy olyan kombinált bélyeg, amelyen a hagyományos postabélyeg-kép mellett megjelenik egy portré is arról, amit a megrendelő szeretne.

Az egyedi bélyegekre rendelés után nyomtatják rá a fotókat, amelyeket az igénylőknek postai úton, vagy e-mailben kell eljuttatniuk a Magyar Posta Rt.-hez. A tíz, egyenként 65 forintos bélyeget tartalmazó ívek 1600 forintba kerülnek, az árból 950 forintot az új, különleges szolgáltatás, valamint a csomagolás és a postaköltség tesz ki.

Magyarország a hatodik állam a világon, amely személyes bélyegeket hozott forgalomba. Az első Ausztrália, ahol az állampolgárok a 2000-ben rendezett sydneyi olimpia óta láthatják bélyegeken saját képmásaikat.

A Személyes bélyeg természetesen a hagyományos bélyegekhez hasonlóan alkalmas lesz postai küldemények feladására. Az első ilyen bélyeggel ellátott leveleket Vass Lajos, a kulturális tárca politikai államtitkára és Toller László, Pécs polgármestere adta fel.

Ezzel egy időben, új helyszínen nyílt meg a FilaPosta, ahol az elmúlt időszakban megjelent bélyegritkaságok közül lehet válogatni. A szolgáltatás bevezetése, népszerűsítése, valamint a FilaPosta átalakítása 24 millió forintjába került a postának - tudta meg az Index.