Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még öt forinttal drágul a benzin

2007.05.21. 13:16
A benzin ára szerdától öt forinttal drágul, a gázolajé nem változik. Az indokok között van, hogy az elmúlt héten emelkedett a nyersolaj és a finomított termékek ára és kiújultak a nigériai konfliktusok. És a forint is gyengült.

Bruttó öt forinttal drágul a motorbenzinek kiskereskedelmi ára szerdától a töltőállomásokon, tudta meg a Portfolio. Mint ismeretes, az elmúlt héten mind a nyersolaj, mind a finomított termékek árai jelentősen drágultak, köszönhetően az amerikai finomítói kapacitások kiesésének, valamint a kiújuló nigériai konfliktusoknak. Ezt tetézte a forint gyengülése is.

Mintegy nyolc százalékkal emelkedett a múlt hét folyamán a Brent típusú kőolaj jegyzésára, aminek hatására az üzemanyagok jegyzésárai is szárnyalásnak indultak. A forint gyengülése által tetézve a benzin jegyzésára hazai fizetőeszközben mérve a múlt hét folyamán mintegy 5,5 százalékot emelkedett, míg a gázolaj 3 százalék körüli mértékben drágult.

A Portfolio értesülései szerint a Mol az üzemanyagok közül a benzin árát szerdától bruttó öt forinttal emeli, a gázolajét viszont változatlanul hagyja.

A gázolaj ára ezzel már második hete marad, annak ellenére, hogy a jegyzésárak áremelést indokolnának. Így a jövő hétre már igencsak érik az emelés, amelyet a folyó hét áralakulása természetesen érdemben befolyásolhat.