Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesz benzin Magyarországon?

2004.07.23. 08:06
A Mol szerint szinte biztos, hogy nem lesz baj, a Jukosz azonban augusztustól képtelen lesz kőolajat szállítani. A szibériai olajmezők miatt szintén nem aggódik a magyar társaság.
A Mol nem aggódik a Jukosz azon bejelentése miatt, hogy az orosz olajtársaság a likviditáshiány miatt augusztus közepe után képtelen lesz eleget tenni a szerződésekben rögzített olajexport-kötelezettségeinek.

Szinte biztos

Mint azt a társaságnál a Napi Gazdaság kérdésére elmondták, ha a csőd szélére került Jukosz valóban le is állna az olajszállításokkal, mivel az oroszoknak létérdeke a fekete arany eladása szinte biztos, hogy valaki azonnal a társaság helyére lépne. A Mol ezért nem is készített vészforgatókönyvet a Jukosz-szállítások leállásának esetére.

Úgyszintén nem aggódik a nyugat-szibériai olajmező sorsa miatt a magyar társaság. A lelőhely és az ott található eszközök ugyanis egy közös vállalat tulajdonában vannak, a Jukoszhoz csak tulajdonosi szinten kötődnek, a társaságban ötven-ötven százalékos részesedéssel bír a magyar és az orosz cég.

Az olajmezőn semmit nem érzékelni a Jukosz körüli hercehurcából, a munka zavartalanul folyik. Ennél fogva a legrosszabb ami történhet, hogy a Jukosz tulajdona más társaságra vagy az államra száll át, ám ez a kitermelés folytonosságát és a Mol helyzetét nem befolyásolja.