Árpád
-2 °C
4 °C

Szerdáig ne tankoljanak

2007.02.19. 09:32
A Portfolio.hu szerint szerdáig érdemes várni a tankolással, mert újabb benzinárcsökkenés jöhet.

Az elmúlt hetekben tapasztalható áremelkedést követően ezen a héten kisebb korrekciót mutattak az üzemanyagárak a nemzetközi piacokon, amire azonban a forint újabb erősödése, illetve a dollár gyengülése rátett még egy lapáttal. Így laptársunk megítélése szerint ismét néhány forintos árcsökkenés várható a szokásos szerdai árváltoztatás során a hazai kutaknál.

Az irányadó benzin jegyzésára 1,9 százalékkal mérséklődött az elmúlt hét során, a forint erősödése, illetve a dollár gyengülése azonban ezt a csökkenést megnövelte a forintban kifejezett árak esetében, amelyek így 3,5 százalékos visszaesést mutattak.

Hasonló folyamatok természetesen a gázolaj esetében is láthatóak voltak, dollárban 3,6, forintban 5,2 százalékos volt a csökkenés. Ennek következtében néhány forintos áresésre lehet számítani a szerdai változtatás során.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?