Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Még lejjebb megy a benzinár

2006.09.18. 14:43
Tovább tart az üzemanyagárak csökkenése: szerdától a benzin 7, a gázolaj 10 forinttal kerül kevesebbe. A Mol hat lépésben 38 forinttal csökkenti a benzin árát. A gázolaj még mindig drága, de a nemzetközi piacokon gyorsabban csökken az ára, mint a benziné.

Szerdától újra jelentősen csökken az üzemanyagok hazai kiskereskedelmi ára. A benzin bruttó 7, a gázolaj bruttó 10 forinttal lesz olcsóbb. A mérséklődést ezúttal is együttesen indukálta a forint dollárral szembeni erősödése és a jegyzésárak visszahúzódása.

A Mol hat hete folyamatosan viszi lejjebb a benzinárakat, de három hete már a gázolaj is olcsóbbodik szerdánként. A benzin hat lépcsőben 38 forinttal lesz olcsóbb a szerdai árcsökkentés után, ami 12 százalékos csökkentést jelent a nyári csúcsot jelentő, 300 forint fölötti árhoz képest.

A 95-ös benzint hétfőn általában 276-278 forintos árakon, az olcsóbb kutaknál 273-274 forint körül forgalmazták. Szerdától így a benzinár 270 forint közelébe, az olcsóbb kutakon az alá is csökkenhet. Mivel az autósok tapasztalatai szerint az egyes üzemanyagtöltő-állomások között 15-20 forintnál nagyobb különbség nemigen van, a 95-ös valószínűleg sehol nem éri már el a 290 forintos árat.

A gázolaj átlagára a mostani csökkenéssel szintén a 270 forintos szint közelébe kerül, vagyis még mindig nem olcsóbb a benzinnél. Hétfőn azonban a benzinpiacon már reggel elkezdődött a forintban kifejezett jegyzésárak emelkedése, miközben a gázolaj ára tovább csökken. Így lehetséges, hogy a következő - papírforma szerint jövő szerdai - árváltoztatások után már ismét a dízelbe tankolhatunk olcsóbban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!