Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Még olcsóbban tankolhatunk

2006.11.06. 14:24
Szerdától ismét csökkenti az üzemanyagok árát a Mol. Ezúttal 2 forinttal lesz olcsóbb a 95-ös benzin, 4-gyel a gázolaj. A legdrágább helyeken 270 forint maradhat, a legolcsóbbakon akár 245 forintra süllyedhet a benzinár.

Csökkenti 2 forinttal a 95-ös benzin, 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. Az olajtársaság legutóbb két hete vitte lejjeb az árait, akkor a nagykereskedelemben bruttó 3 forinttal lett olcsóbb a 95-ös benzin és a gázolaj is.

A mostani árcsökkentést követően a kutak túlnyomó többségénél 260 forint alatt lesz az átlagos benzinár. A legolcsóbb kutakon már most is 250 forint alatt lehet tankolni, így ott akár a 245 forintos ár is elérhető lesz. A legdrágább kutakon most 270 forint körüli áron mérik a benzint, így az valószínűnek tűnik, hogy szerdától mindenhol 270 forint alatti kondíciókkal találkozhatunk.

A gázolaj átlagára továbbra is magasabb lesz a benzinénél, de már a 260 forint körüli szintre esik. A piacon a korábban csúcsokat elérő nemzetközi jegyzésárak mérséklődésével magyarázzák az árváltozásokat. Befolyásoló tényező az is, hogy a késztermék-készletek továbbra is magasak a világon.

Az üzemanyagárak a nyáron többször történelmi csúcsot döntöttek hazánkban, augusztus elején 300 forintnál is drágább volt a 95-ös benzin. Augusztus vége óta már csaknem húsz százalékkal csökkent a benzin ára. A gázolajért kisebb megszakításokkal szeptember eleje óta kell többet fizetni, mint a benzinért, aminek szintén világpiaci okai vannak.