Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Kedden újra csökken a benzin ára

2008.12.20. 19:44
Három forinttal csökken keddtől a kutakon a benzin ára, a gázolajat nyolc forinttal adja majd olcsóbban a MOL.

A csökkentés nem meglepő, már ma reggel beszámoltunk róla, hogy valószínűleg újra csökkenni fognak az árak. A lépés időzítése ugyanakkor szokatlan, hiszen a magyar olajtársaság általában hétfőn hozza meg árdöntéseit, melyek szerdától érvényesek. Minden bizonnyal az ünnepek kavartak be a megszokott rendszerbe.

Kedden (2008. december 23.) nulla órától 3 forinttal csökkenti a MOL a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 8 forinttal esik majd. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 211.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 225.9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése eltérő lehet, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 3-8 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin litere átlagosan körülbelül 226 forint környékén mozog majd, a gázolaj litere pedig körülbelül 241 forintba kerülhet.

A benzin ára az újabb csökkentéssel most már tizennegyedik hete zuhan, szerdától összesen 81 forinttal lesz olcsóbb a 2008. szeptember 20-án tapasztaltakhoz képest. A gázolaj ára a tizennégy hét alatt tizenháromszor csökkent, összesen 83 forinttal lesz olcsóbb szerdától a 2008. szeptember 20-i állapothoz képest.

A változás valószínűleg nem végérvényes, mindössze arról van szó, hogy az ünnepi munkarend (ma munkanap, december 24-e pedig munkaszüneti nap) miatt eltolódott a folyamat egy nappal.