Piroska
-2 °C
5 °C

Kóka is kiíratná az üzemanyagárakat

2005.07.29. 15:34
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) is támogatja az esélyegyenlőségi tárca azon javaslatát, hogy az üzemanyagforgalmazó társaságok a kutak bejáratánál lévő, úgynevezett totemoszlopokon messziről láthatóan tüntessék fel az aktuális árakat, mondta pénteken Kóka János.
A gazdasági és közlekedési tárca vezetője támogatja, hogy a forgalmazó benzinkutak írják ki az aktuális benzinárakat, az erről szóló miniszteri rendelet hamarosan elkészül és nyilvánosságra kerül. Kóka János ezt egy pénteki sajtótájékoztatón mondta a távirati iroda kérdésére.

A miniszter hangoztatta: azzal párhuzamosan, hogy az előzetes árbejelentési kötelezettség megszűnt, szükség van arra, hogy a fogyasztók a termék jellegének megfelelően tájékozódni tudjanak annak áráról is.

Ez esetben a benzin olyan termék, amely megkívánja, hogy annak árát az utakon távolról megismerjék az autóvezetők, mielőtt beállnak egy-egy kúthoz tankolni.

A GKM tehát támogatja azt, hogy a benzinkutak tételesen, messziről láthatóan tüntessék fel az árakat. Az ezzel kapcsolatos miniszteri rendelet rövid időn belül megjelenik.