Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Már 250 forint alatt a benzin ára

2006.10.24. 13:47
Újabb három forinttal csökkenti a benzin és a gázolaj árát a Mol, vagyis a kutak többségénél már 250 forint körüli áron tankolhatunk. A júliusi tetőzés óta 50 forinttal lett olcsóbb az üzemanyag.

Három forinttal csökkenti mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol - tudta meg a Portfolio.hu. Az árcsökkentésre a szokásoktól eltérően nem szerda, hanem csütörtök 0 órától kerül majd sor.

Az árcsökkentésre két tényező - a nemzetközi jegyzésárak mérséklődése, valamit a forint erősödése - következtében nyílik mód. A benzin esetében a jegyzésárak 1,2 százalékkal csökkentek, a forinterősödés folytán azonban a hazai devizában kifejezett érték 2,5 százalékos csökkenést mutatott. Hasonló folyamatok voltak tapasztalhatóak a gázolajnál is, ahol dollárban 2,4, forintban 3,7 százalékos volt a visszaesés.

Legutóbb egy hete csökkentette nagykereskedelmi árait a Mol, akkor a 95-ös két forinttal lett olcsóbb. A júliusi 300 forint körüli rekordárról az elmúlt hetekben legalább 50 forinttal csökkent az üzemanyag ára.

A holtankoljak.hu adatai alapján kutak többségénél a 95-ös ára 260 forint körül van, az olcsóbb kutaknál alig több mint 250 forintot kell fizetni a benzin literjéért. Akad olyan kút is, ahol 250 forint alá esett a benzinár már ezen a héten. Csütörtöktől valószínűleg egyre több helyen tankolhatunk 250 forint körüli áron.