Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Egymilliárd forintos beruházás Győrben

2008.09.12. 15:36
Az innovációt és a légiipari beszállítói státus elnyerését szolgálja az az egymilliárd forintos beruházás, amelyet az elsősorban egyedi gépalkatrészeket, illetve gyártásközi mérőberendezéseket gyártó Borsodi Műhely Kft. a győri ipari parkban valósított meg.

A ma átadott beruházáshoz a társaság a Gazdasági Operatív Program komplex vállalati technológiai fejlesztés című pályázatán 129 millió 941 ezer forintos támogatást nyert el. A beruházás keretében a meglévő iroda- és csarnoképülethez további 1300 négyzetméteres üzemcsarnokot építettek, melyben helyet kapott a titán- és nikkelalapú ötvözetek hőkezelésére alkalmas géppark és a fémes anyagok vizsgálatára alkalmas laboratóriumi berendezések. Az üzemcsarnok mellé egy 1100 négyzetméteres irodai részt is építettek.

A Borsodi Műhely Kft.-nél jelenleg folyik az AS 9100-as szabvány szerinti minőségi auditálás, amely feltétele a légiipari beszállítói státus elnyerésének. A cég várhatóan novemberre lesz a csúcsminőséget garantáló tanúsítvány birtokosa. Az új üzemcsarnok munkába állásával a cég három telephelyén (Győrben, Szombathelyen és Kisújszálláson) dolgozók száma a jelenlegi 103-ról 250-re emelkedhet.

Az ünnepélyes átadáson Molnár Csaba, a gazdasági tárca államtitkára kiemelte a Borsodi Műhely innovatív tevékenységét és hangsúlyozta: a cég az egyik legjobb példája annak, hogy a teljesen magyar tulajdonban lévő középvállalatok is versenyképesek tudnak lenni a nagy multicégek árnyékában. Molnár Csaba megjegyezte, hogy a Borsodi Műhely a légiipari beszállítói státus megszerzésével tagja lesz annak a kevesebb mint 10 magyar vállalatnak, amely rendelkezik ezzel a minősítéssel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!