Piroska
3 °C
3 °C

Zavargások kárait nem térítik meg

2006.09.20. 07:57
A biztosítók fogadják a kárbejelentéseket, de nem fizetnek. A biztosítások nem vonatkoznak terrorizmus, zavargások vagy háborús helyzet miatt keletkezett károkra.

Az öt évvel ezelőtti New York-i terrortámadás óta jelentősen megváltoztak a biztosítási szerződések - elsősorban a biztosítótársaságok mögött álló viszontbiztosítók kizárásokra vonatkozó határozott követelése miatt.

Azóta már tételesen is szerepel bennük, hogy alapesetben nem vonatkoznak terrorizmus, zavargások vagy háborús helyzet miatt keletkezett károkra - mondta el Flachner Tamás, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) lakásbiztosítási tagozatának elnöke.

A társaságok véleménye szerint, ha ezekre az eseményekre biztosítást nyújtanának, azzal vélhetően felbátorítanák az ilyen cselekmények elkövetését.

A Mabisz álláspontja a Szabadság téren esett károkkal kapcsolatban az, hogy a biztosítók tartsák magukat a biztosítási szerződésekben lefektetett általános feltételekhez. Flachner elmondta, a biztosítók természetesen fogadják a kárbejelentéseket, azonban minden társaságnak méltányossági alapon magának kell eldöntenie, hogy a hétfőn keletkezett károkra fizet-e kártérítést, mivel jogi kötelezettség nem terheli őket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!