Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zavargások kárait nem térítik meg

2006.09.20. 07:57
A biztosítók fogadják a kárbejelentéseket, de nem fizetnek. A biztosítások nem vonatkoznak terrorizmus, zavargások vagy háborús helyzet miatt keletkezett károkra.

Az öt évvel ezelőtti New York-i terrortámadás óta jelentősen megváltoztak a biztosítási szerződések - elsősorban a biztosítótársaságok mögött álló viszontbiztosítók kizárásokra vonatkozó határozott követelése miatt.

Azóta már tételesen is szerepel bennük, hogy alapesetben nem vonatkoznak terrorizmus, zavargások vagy háborús helyzet miatt keletkezett károkra - mondta el Flachner Tamás, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) lakásbiztosítási tagozatának elnöke.

A társaságok véleménye szerint, ha ezekre az eseményekre biztosítást nyújtanának, azzal vélhetően felbátorítanák az ilyen cselekmények elkövetését.

A Mabisz álláspontja a Szabadság téren esett károkkal kapcsolatban az, hogy a biztosítók tartsák magukat a biztosítási szerződésekben lefektetett általános feltételekhez. Flachner elmondta, a biztosítók természetesen fogadják a kárbejelentéseket, azonban minden társaságnak méltányossági alapon magának kell eldöntenie, hogy a hétfőn keletkezett károkra fizet-e kártérítést, mivel jogi kötelezettség nem terheli őket.