Klaudia
-4 °C
2 °C

Hipermarketből vehető biztosítás

2003.07.02. 07:04
A benzinkutakon kínált utasbiztosítás után újabb szokatlan megoldással igyekszik ügyfeleket szereznek a Credit Suisse biztosító. Mostantól már egy hipermarketben is "megvásárolhatjuk" biztonságunkat. A cég szerint a standard szolgáltatásaik többsége hamarosan "polcról levehető" termék lesz.
A budaörsi Tesco-áruházban is kínálja termékeit a Credit Suisse Life & Pensions. A társaság értékesítési és marketing-vezérigazgatóhelyettese, Gecser Ottó szerint a pavilon nyitásának egyik praktikus oka, hogy eddigi tapasztalataik szerint a sokat erőltetett kereskedelmi banki kapcsolat a pénzintézeti fogadókészség hiányában nem teljesedhet ki.

Standard biztosítás polcról levéve

A bankokat ugyanis a kártyák mellé adható baleset-biztosítások, illetve a hitelbiztosítások mellett igazán nem érdeklik a biztosítási termékek. A Credit Suisse által most elkezdett kereskedelmi kapcsolat a későbbiekben elvezethet oda, hogy - nyugati mintára - a standard biztosítási termékek jó része "polcról levehető" termékként folyamatosan hozzáférhető lesz a nagyobb kereskedelmi egységekben.

Hasonló elvek vezették a Credit Suisse-t akkor is, amikor múlt év júliusától egyes Shell-töltőállomásokon, illetve a Smart Shopokban kínálni kezdte utasbiztosítási termékeit. Az itt vásárolt utasbiztosításokért SMART-pont gyűjthető, sőt ettől a nyártól kezdve már arra is van lehetőség, hogy a SMART-kártya birtokosa a felhalmozott pontokért vásárolja meg a terméket.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, a tömegtermékek kínálata mellett a Credit Suisse a pénzügyi tanácsadói tevékenységre helyezi a hangsúlyt. Gecser Ottó úgy véli, komoly előny, hogy a svájci társaság az erős nyugdíjpénztári és biztosítási oldal mellett gyorsan fejlődő, egyenrangúvá váló egészségpénztári üzletággal rendelkezik.

Kő az állóvízbe

A széles termékpaletta megfelelő elemének kiválasztását segítheti, hogy a Credit Suisse-nél már most bevezették az egyébként csak az új biztosítási törvény jövő májusi életbelépésétől kötelező személyes felmérést a biztosítási ajánlat megtétele előtt. A tanácsadói jelleg jóval nagyobb felkészültséget igényel, a társaság komoly figyelmet fordít munkatársainak képzésére. A megváltozott feladatok ugyanakkor a korábbinál kisebb szervezettel is megoldhatók. A vezérigazgató-helyettes szerint a Credit Suisse üzletkötőinek száma a most kialakult négyszáz fő környékén stagnálni fog.

Gecser Ottó elismeri, "követ dobtak az állóvízbe", amikor a közelmúltban ügyfeleiknek a béren kívüli támogatási rendszerek részleteiről szóló tájékoztatásba kezdtek. A Cafeteria program iránt ugyan nagy az érdeklődés a vállalatok részéről is, ám a vezérigazgató-helyettes úgy véli, sokat lendíthet a programok elindításán, ha a munkavállalók is tisztában lesznek azzal, mennyivel komolyabb hasznot tudnak húzni a vállalatuk által ilyen juttatásokra elkülönített összegekből, ha lemondanak néhány "alapjogként" kezelt juttatásról, mint például a buszbérlet.