Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Fizetnek a felgyújtott autókért

2007.10.24. 11:26
A piacvezető autós biztosítók közül kettő mindenképpen fizet azoknak az ügyfeleinek, akik casco biztosítással rendelkeznek, és kocsijuk az ünnepek alatti utcai zavargásokban sérült meg.

A piacvezető Allianz Biztosítóhoz eddig nem érkezett kárbejelentés, a kártérítésről akkor döntenek, ha az aktuális lesz - közölte a cég az MTI-vel.

Az autóbiztosítási üzletágban második helyen álló Generali-Providencia kommunikációs vezetője, Papp-Váry Borbála az MTI-nek elmondta, hogy hasonlóan a múlt évi gyakorlathoz, akinek casco biztosítása van náluk, annak kifizetik a kárát, függetlenül attól, hogy a szerződés az ilyen típusú károkat kizárja a vállalt kockázatok köréből.

A piacon harmadik helyen álló Uniqa Biztosító nem életbiztosításokért felelős igazgatósági tagja, Ertl Pál úgy nyilatkozott, hogy hozzájuk eddig nem érkezett kárbejelentés. Amennyiben lesz ilyen típusú kár, csak azt követően döntenek, de várható, hogy az egy évvel ezelőtti megoldást követik, amikor is kifizették a cascós ügyfeleik kárait.

Hétfőn este tüntetők egy csoportja kukákat gyújtott fel és parkoló gépkocsikat rongált meg Budapesten a VI. kerületben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!