Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Drágul a benzin, de nem nálunk

2007.02.12. 07:51
Megint emelkedést mutattak az üzemanyagok amerikai jegyzésárai péntek este az egy héttel azelőtti adatokhoz képest, azonban mivel a forint erősödött a hét folyamán, ezért hazai fizetőeszközben már nem volt jelentős az elmozdulás. Figyelembe véve, hogy a MOL a múlt héten viszonylag jelentőset emelt a benzin és a gáz árán is, valószínűleg most hétfőn nem lesz változtatás (feltéve, hogy hétfő reggelig nem történik különösebb változás az olajpiacon).

Két százalékos heti drágulást mutatott a benzin ára dollárban péntek este. A forint héten mutatott erősödésének köszönhetően azonban ez hazai devizában kifejezve csak 0,8 százalékot jelent. Ez a Portfolio.hu véleménye szerint nem indokol áremelési kényszert a Mol számára.

A dízel olaj árfolyama dollárban 1,4 százalékot erősödött a héten, ami forintban kifejezve csak 0,3 százalékot jelent. Így ennél az üzemanyagnál még kevésbé valószínű, hogy áremelést hozna hét.

Egy internetes adatbázis szerint a 95-ös benzin literenkénti ára 234,9 és 260 forint között változik, a leggyakoribbak a 245-255 forint közötti árak. A dízel a legolcsóbb kúton 231 forintba, a legdrágább helyen 254,9 forintba kerül, míg az átlagos ár 245-250 forint között alakul.