Judit
3 °C
7 °C

Drágul a benzin, de nem nálunk

2007.02.12. 07:51
Megint emelkedést mutattak az üzemanyagok amerikai jegyzésárai péntek este az egy héttel azelőtti adatokhoz képest, azonban mivel a forint erősödött a hét folyamán, ezért hazai fizetőeszközben már nem volt jelentős az elmozdulás. Figyelembe véve, hogy a MOL a múlt héten viszonylag jelentőset emelt a benzin és a gáz árán is, valószínűleg most hétfőn nem lesz változtatás (feltéve, hogy hétfő reggelig nem történik különösebb változás az olajpiacon).

Két százalékos heti drágulást mutatott a benzin ára dollárban péntek este. A forint héten mutatott erősödésének köszönhetően azonban ez hazai devizában kifejezve csak 0,8 százalékot jelent. Ez a Portfolio.hu véleménye szerint nem indokol áremelési kényszert a Mol számára.

A dízel olaj árfolyama dollárban 1,4 százalékot erősödött a héten, ami forintban kifejezve csak 0,3 százalékot jelent. Így ennél az üzemanyagnál még kevésbé valószínű, hogy áremelést hozna hét.

Egy internetes adatbázis szerint a 95-ös benzin literenkénti ára 234,9 és 260 forint között változik, a leggyakoribbak a 245-255 forint közötti árak. A dízel a legolcsóbb kúton 231 forintba, a legdrágább helyen 254,9 forintba kerül, míg az átlagos ár 245-250 forint között alakul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?