Jenő
-3 °C
6 °C

Szerdán megint drágul a benzin

2008.09.14. 12:58
Enyhe növekedés volt megfigyelhető a benzinárak esetében a nemzetközi piacokon a múlt hét során. A forint azonban gyengült a dollárral szemben, így ismét emelés várható a hazai kutaknál, miután a forintba kifejezett árak 5 százalékkal nőttek.

Az irányadó benzin jegyzésárak 2,5 százalékkal emelkedtek a nemzetközi piacokon az elmúlt hét során. A forint dollárral szembeni gyengülése azonban növelte a forintban kifejezett árakat, amelyek így 5,3 százalékkal haladják meg az egy héttel korábbit. A gázolaj esetében dollárban 2,9 százalékkal csökkentek a jegyzésárak, így forintban is összejött egy 1,3 százalékos mérséklődés.

A Portfolio.hu véleménye szerint a benzin esetében a forintban kifejezett több mint 5 százalékos árnövekedés hatására várhatóan ismét emelkedni fognak az árak a hazai kutaknál a szokásos szerdai korrekció során. A gázolaj esetében ugyanakkor várhatóan nem lesz módosítás. A benzin és a gázolaj ára közötti jelentős különbség a fentieknek megfelelően tovább mérséklődik majd, a nemzetközi folyamatok következtében (dízel felé történő elmozdulás) azonban várhatóan hosszú távon is fennmarad.

A holtankoljak.hu adatbázisa szerint jelenleg 290,9 forintos a literenkénti legalacsonyabb benzinár, ennyiért a 10-es főúton, Pilisvörösvár mellett, egy Jet-kúton lehet tankolni a 95-ösből. Legdrágábban, literenként 316 forintért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújkéren vásárolhatunk benzint. A gázolak literenkénti ára 301 és 326 forint között változik, a legolcsóbb Keszthelyen, a Volán-telepen, a legdrágább a már említett abaújkéri kúton.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?