Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Nem veszítik el bonuszpontjaikat a Netrisk ügyfelei

2003.12.17. 12:29
Nem érinti az ügyfelek bonusz besorolását az, hogy a Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Kft. közreműködésével mondták fel biztosítójuknál a kötelező gépjármű-felelősség biztosításukat - derül ki a Pénzügyi Szerveztek Állami Felügyelete közleményéből.
A közelmúltban vita robbant ki a Netrisk és több biztosító között a gépjárművek kötelező felelősségbiztosítások felmondásának módjáról. A biztosítók szerint az online alkusznak faxon elküldött lemondó nyilatkozatok formailag nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek. Mindkét cég a Pénzügyi Szervek Állami Felügyeletétől várt állásfoglalást.

Marad a bonus

A PSZÁF személyes tárgyalást folytatott az érintett biztosítókkal. A szervezet elégedetten nyugtázta, hogy a biztosítók a jogi aggályok ellenére elsődlegesen a biztosítottak érdekeit tartják szem előtt.

A biztosítók jelezték, hogy az érintett biztosítási szerződéseket felmondás címén és nem díjnemfizetés okán megszűnt szerződésekként kívánják kezelni, így a biztosítóváltás az ügyfelek bonusz besorolását nem fogja érinteni.

Honlapok hasonlósága

A Netrisk által üzemeltetett www.ebizt.hu honlapja és egy amerikai biztosítócég, az www.insweb.com internetes oldala között igen nagy a hasonlóság. Az amerikai cég évek óta sikeresen működik, honlapjukra több millióan látogatnak el.

Az Index szerette volna megkérdezni a Netrisk vezetőségének véleményét a hasonlóságról, de nem tudtuk elérni őket. Lantos Lóránt, a cég internetes üzletágának vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, lehet, hogy van hasonlóság a nyitó honlapok között, ám tartalmilag mások az oldalak. Az Insweb oldalain ugyanis több a szolgáltatás.