Valér
-2 °C
0 °C

Jóváhagyta a PSZÁF a Bookline-ügyletet

2007.02.20. 10:32
Jóváhagyta a PSZÁF a Bookline.hu részvényeire adott nyilvános vételi ajánlatot, vagyis a Közép-európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt. tulajdonába kerülhet a részvények maradéka is.

A PSZÁF jóváhagyta a Közép-európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt. 905 forintos vételi ajálatát a Bookline.hu részvényeire. Az ajánlattevő most a Bookline.hu 30,53 százalékát birtokolja.

A Bookline.hu részvényeit augusztus végén vezették be a tőzsdére, három és fél hónappal ezután az Index.hu és a Portfolio.hu tulajdonosa, Nobilis Kristóf megvette a könyvkereskedő cég harmadát. A részvények egymilliárd forinton cseréltek gazdát. A további fő részvényesek Márffy György (28,24%), Földváry Gábor (11,6%), Korányi Tamás (9,92%) és a Forrás Nyrt. (9,87%).

A Bookline.hu még meg nem szerzett részvényeire a Nobilis Kristóf tulajdonában lévő társaság, a Közép-európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt. február elején nyilvános vételi ajánlatot tett. A könyvkereskedő cég igazgatósága február 16-án a részvényeseknek azt javasolta, fogadják el a vételi ajánlatot.

A Bookline.hu nettó árbevétele 2006-ban 1,4 milliárd forint volt, ez több mint a duplája az egy évvel ezelőtti 652,6 millió forintnak. A társaság adózás utáni vesztesége 118 millió forint volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!