Valér
-1 °C
0 °C

Bevette Szegedet a Bortársaság

2006.07.04. 14:31
Tizedik üzletét nyitotta meg a hazai minőségi borkereskedelem két vezető szereplőjének egyike: a budapesti központú Bortársaság. A szegedi bolt után várhatóan még ebben a hónapban jön a tizenegyedik: ez a főváros 5. kerületében lesz.

A négy fővárosi üzlet után újabb vidéki boltot nyitott a Bortársaság Kft., amely éppen az országos terjeszkedés miatt hagyta el néhány éve nevének első tagját. A lánykori nevén Budapest Bortársaságként ismert kereskedés - amely a minőségi piac két vezető szereplőjének egyike - eddig Debrecenben, Győrött és Kecskeméten volt jelen teljes választékával, míg alsőörsi és szombathelyi partnereiknél minden, általuk tartott terméket megrendelhetett a nyájas fogyasztó. A dinamikusan növekvő cég életében - Kovács Gergely marketingvezető tájékoztatása szerint a gyarapodás miatt - szervezeti változás is történt: a kiskereskedelmet külön cégbe szervezték, amely a Bortársaság Boltok Kft. nevet kapta.

Kovács Gergely az Indexnek elmondta, folytatják a terjeszkedést, várhatóan már ebben a hónapban megnyitják újabb budapesti üzletüket az 5. kerületben.

A Bortársaság Kft. éves forgalma tavaly történetében először haladta meg a 2 milliárd forintot, és az idén minden valószínűség szerint ismét jóval magasabb lesz. A kiskereskedelem ebből 28-30 százalékot hasít ki, míg a maradékon a hipermarketekben, a gasztronómiában és az interneten forgalmazott borok osztoznak. Azt, hogy a tavaly az év internetes kereskedőjének választott cég értékben mekkora online forgalmat bonyolít, Kovács Gergely pontosan nem tudta megmondani, de jelezte: havonta több tízmillió forintos a nagyságrend, amely szezonálisan jelentős ingadozásokat mutat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!