Dezső
14 °C
27 °C

Budapest konferencia-főváros lett

2004.06.16. 08:15
Budapest a kilencedik a legnagyobb konferenciavárosok rangsorában az egyik rendezvényszervező szövetség szerint. Az őszre már nem is lehet helyszínt találni, számos rendezvényt 2005-re halasztottak.
Ismét bekerült a világ tíz legfontosabb konferenciavárosa közé Budapest az ICCA nemzetközi konferencia- és rendezvényszervező szövetség szerint: 2002-ben a hatodik, tavaly a kilencedik helyet szerezte meg. Magyarország 2003-ban a 21. legnagyobb volt a rendezett konferenciák számát tekintve. Az idén folytatódik a konferenciák számának hazai növekedése, az őszre Budapesten már nem is lehet rendezvényhelyszínt kapni, számos rendezvényt 2005-re halasztottak.

Kisebb rendezvények

Országosan élénkül a magyarországi cégek rendezvénypiaca is - mondta Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. (MT Rt.) vezérigazgatója. A finn, a svéd és az osztrák példák alapján az uniós csatlakozás néhány éven belül élénkíti e piacot. Bár az ország sokezres létszámú konferencia fogadására nincs felkészülve, a kisebb, több száz fős rendezvények helyszínkínálata viszont nagyon gazdag, s áraikkal is versenyképes - közölte Galla Gábor.

A közepes méretű konferenciák, kiállítások, vásárok számára Budapest mellett több vidéki város is a nemzetközi elvárásoknak megfelelő helyszíneket biztosít. Így Debrecen, Sopron, Szeged, Miskolc és több Balaton-parti település szállt be a nemzetközi konferenciákért folyó versenybe.

Magyarország pozíciója évek óta javul a nemzetközi konferenciák piacán, az ország földrajzi elhelyezkedése, megközelíthetősége is segít a versenyben Galla Gábor szerint. Áraink alacsonyak és szolgáltatásaink is magas színvonalúak.