Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Bezárták a Brau-részvényeseket

2004.04.22. 15:42
Ahogyan az várható volt, nem múlik el botrány nélkül a csütörtöki Brau-közgyűlés. Az elnök nem hajlandó igazolni magát, a kisrészvényesekre pedig rázárták az ajtót, miután kivitték a szendvicseket és a frissítőket.
Hangorkán jellemzi a Brau Union Rt. közgyűlését. A közgyűlés - és a felügyelőbizottság - elnöke a TEBÉSZ képviseletében megjelent Dióslaki Gábor többszöri felszólítására sem volt hajlandó igazolni magát a részvényesek előtt. Ezért hosszú órákig azon ment a vita, hogy a felügyelő bizottság elnöke valóban az fb-elnöke-e, vagy sem.

Később az elnök helyét a cég jogtanácsosa vette át, aki csak ordítva tudta elhadarni a napirendi pontokat az addigra felbolydult méhkassá változott teremben. Edmund Ranftl igazgatósági tag szintén kiabálva megpróbálta felolvasni az igazgatóság levelét, ám a kisrészvényesek közben kikapcsolták a mikrofonját.

A bosszú

A sörgyártó cég vezetősége nemes bosszút állt: kivitték a teremből a szendvicseket és frissítőket, kikapcsolták a légkondicionálót és kívülről a részvényesekre zárták az ajtót.

Később kiderült, hogy vaklármának bizonyult a légkondícionáló kikapcsolása, az igazgatóság részvényesi kérdésre elmagyarázta, hogy a teremben egyelőre nem is működik a légfrissítő rendszer; szintén részvnyesi kérésre azonban kinyitották az ablakokat. A szendvicseket és pogácsákat, valamint a frissítőket visszahozták.

Miután lenyugodtak a kedélyek, hat órás késéssel megkezdődött az érdemi munka. A kisebbségi részvényesek kifogásolták, hogy a társaság nem kért fel külső értékelőt a nyilvános ajánlattétel kapcsán. Kérdések hangzottak el a Brau és az Amstel közti szerződésekről is. Amennyiben a közgyűlés a mostanihoz hasonló tempóban halad, néhány órán belül az eredményfelosztásról is dönthetnek a részvényesek.