Klaudia
-4 °C
2 °C

Jogellenes a Brau-ajánlat

2004.08.27. 14:53
A Napi Online információi szerint a Fővárosi Bíróság jogerősen hatályon kívül helyezte a Brau-ajánlatot jóváhagyó PSZÁF-határozatokat, s ez állhat a tőzsdei felfüggesztés mögött.
Délelőtt a tőzsde bejelentette, hogy olyan információk birtokába jutott, ami a Brau-részvények áralakulását befolyásolhatja, ezért a BÉT vezérigazgatója a sörgyári papír felfüggesztése mellett döntött.

A Napi Online információi szerint az Amstel Sörgyárak Magyarország Rt. által a Brau Union Hungária Rt. részvényeire tett nyilvános ajánlat tárgyában a PSZÁF által hozott határozatokat, így az ajánlatot és módosítását jóváhagyó határozatokat, a Fővárosi Bíróság pénteken meghozott jogerős ítéletében hatályon kívül helyezte. Kötelezte a felügyeletet új eljárás lefolytatására, amely során a PSZÁF az ítélet rendelkezései szerint a vételi ajánlatot köteles elutasítani. Az Amstel tavaly tette meg nyilvános vételi ajánlatát, 12 800 forinton, szemben az akkori 19 600 forintos tőzsdei árral.

A felügyelet hosszas vizsgálódás és számos utólagos módosítás után hagyta jóvá az ajánlatot, amely a Heineken-csoporthoz tartozó Amstel Rt. jogellenes befolyásszerzését volt hivatott legalizálni. Az eljárást - a nyilvános vételi árfolyamnak a cég reális értékétől való látványos elmaradása miatt - jogi úton számos kisrészvényes támadta meg.