Olivér
4 °C
8 °C

Szárnyra kaphat a halasi baromfi

2007.02.12. 07:59
Új többségi tulajdonosa van a Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó Zrt.-nek. Az ország egyik legnagyobb kapacitású üzemét – szakmai befektetőként – egyik beszállítója, a mélykúti székhelyű Bács-Tak Kft. működteti tovább.

A Napi Gazdaság információi szerint a mélykúti székhelyű Bács-Tak Kft. többségi tulajdonába került a 3 milliárd forintos törzstőkéjű Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó Zrt. Az ország egyik legnagyobb kapacitású feldolgozóüzemét azt követően hirdették meg, hogy korábbi többségi tulajdonosa, a Mónos Péter révén a Carnex-csoporthoz köthető Monopoly’s Kft. ellen tavaly csődeljárás indult.

A kiskunhalasi cég 47,8 százalékos részvénycsomagja továbbra is a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. tulajdonában van. A Bács-Tak Kft.-nél a tranzakció tényét megerősítették, ám a vételárról egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

Az elsősorban baromfi-szülőpárokat nevelő, illetve tápkeverő üzemet működtető Bács-Tak Kft.-nek korábban mindössze 2,14 százalékos részvénycsomagja volt a Kiskunhalasi Baromfifeldolgozóban, amelyhez most 50 százalékos részesedést vásároltak. A Bács-Taknál közölték, elsősorban saját üzleti érdekeik, piaci biztonságuk végett vásárolták meg a céget, hiszen abban érdekeltek, hogy az tovább működjön. Lapunk úgy tudja, a baromfifeldolgozónak tetemes tartozása van a Bács-Takkal szemben.

A korábban a Hajdú-Bét tulajdonában lévő cégnél mielőbb szeretnék visszaállítani a két műszakos munkarendet, valamint stabilizálni a termelői és a piaci kapcsolatokat. A Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó, illetve annak többségi tulajdonosa döntően az ágazat válsága miatt került tavaly kritikus pénzügyi helyzetbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?